HOME
Facebook
Twitter
Youtube
Seperator
telefoon: (0545) 47 67 27
info@sportfederatieberkelland.nl
Header

Wat doet de beweegmakelaar?

Voor wie is de beweegmakelaar?

De beweegmakelaar is er voor alle inwoners van Berkelland die gezonder willen leven door meer te bewegen. Dit kan uit eigen initiatief zijn of op advies van uw huisarts, therapeut, POH of iemand van het Voormekaar-team.

Bewegen is gezond, dat geldt voor iedereen van jong tot oud! Door regelmatig en voldoende te bewegen krijg je meer energie, heb je minder kans om ziek te worden en ga je je fitter en vitaler voelen. Ook wanneer je een chronische aandoening of ziekte hebt, helpt bewegen je beter te voelen. Wilt u meer bewegen maar weet u niet hoe dit aan te pakken? De beweegmakelaar helpt u graag!  

Het maakt niet uit of u 30 of 80 jaar bent, een chronische ziekte hebt, revalideert of gewoon een extra steuntje in de rug nodig hebt. De beweegmakelaar helpt u bij het vinden van een beweegactiviteit die past bij uw wensen en mogelijkheden. Ook voor meer informatie over het beweegaanbod in de gemeente Berkelland kunt u terecht bij de beweegmakelaar.

Wat doet de beweegmakelaar?

De beweegmakelaar maakt met u een afspraak voor een kennismakings- en adviesgesprek. Samen met u stelt de beweegmakelaar een sport- en beweegplan op. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar sport, maar ook naar bewegen in het dagelijks leven. De beweegmakelaar geeft tips over hoe u meer beweging kunt inpassen. Er wordt altijd rekening gehouden met uw wensen, behoeften en mogelijkheden. Het doel is om samen te bepalen op welke manier u een actievere leefstijl kunt krijgen zodat u zich fitter gaat voelen. In het gesprek krijgt u advies hoe u hier na het gesprek zelfstandig mee aan de slag kunt gaan. De beweegmakelaar gaat niet samen met u sporten, maar kan u wel begeleiden naar een sportvereniging of beweeggroep.

Na het adviesgesprek neemt de beweegmakelaar nog een aantal keer telefonisch contact met u op. U hebt dan de gelegenheid om vragen te stellen, te bespreken hoe het na het adviesgesprek gegaan is en om te bekijken of u verder nog hulp/ondersteuning nodig hebt. Na 6 maanden plannen we een evaluatiegesprek.

Kosten / afspraak maken

Een afspraak met een van de twee onderstaande beweegmakelaars. Deze is kosteloos voor inwoners van Berkelland. U kunt een afspraak maken met de beweegmakelaar door te bellen of te mailen naar de Sport Federatie Berkelland: Email: info@sportfederatieberkelland.nl  of tel: 0545-476727.

De beweegmakelaars van de SFB: Nienke Maas (li) en John Willemsen (re)

Totstandkoming

De vraag naar ondersteuning van de SFB voor het vinden van een passende sport- / beweegactiviteit voor inwoners van Berkelland is de laatste jaren toegenomen. Met enige regelmaat worden mensen doorverwezen via o.a. de Voormekaar teams. Om deze werkzaamheden beter te kunnen stroomlijnen en monitoren wordt dit nu opgepakt onder de titel beweegmakelaar. 

Met ondersteuning van de Gemeente Berkelland wordt een pilot van 2 jaar gedraaid. Na afloop van de pilot wordt gekeken wat de gemeten effectiviteit is van het werk van de beweegmakelaar. Hiervoor worden de (ervaren) gezondheid, de fitheid en het beweeggedrag van deelnemers gemeten in T0 en T1. Wij werken in deze monitoring nauw samen met de gemeente Doetinchem en Winterswijk, die eveneens gestart zijn met de beweegmakelaar.

Samenwerking met zorgprofessionals

De beweegmakelaar werkt met verschillende zorgaanbieders in de gemeente Berkelland samen. Via huisartsen, POH’s, fysiotherapeuten en/of van medisch specialisten ontvangen we doorverwijzingen waarmee we zoveel mogelijk mensen trachten te begeleiden richting een actieve leefstijl en duurzaam bewegen. Bent u een zorgaanbieder en wilt u meer informatie over (een samenwerking met) de beweegmakelaar. Neem dan contact op via onderstaande gegevens: email: info@sportfederatieberkelland.nl / tel: 0545-476727