Sportoriëntatie: Kennismaken met het lokale sport- en beweegaanbod

Om de jeugd van 4-18 jaar in Berkelland kennis te laten maken met het lokale sport- en beweegaanbod organiseren wij tijdens en na schooltijd verschillende sport- en beweegactiviteiten. Het gaat om sportintro’s voor basisonderwijs, sportdagen voor gr 1-8, vakantiesport en Berkelland Actief, alles zoveel mogelijk i.s.m. lokale sportaanbieders.

Sportintro

In het project Sportintro werken SFB, basisscholen en sportverenigingen samen en maken leerlingen tijdens de lessen bewegingsonderwijs kennis met diverse takken van sport. De verenigingstrainer geeft de sportlessen. De school stelt de gymles beschikbaar en de SFB regelt verder alles. Wilt u meer informatie over Sportintro? Neem dan contact op met quenda@sportfederatieberkelland.nl

Schoolsportdagen groep 5 t/m 8

Samen met de schoolsportcommissies in iedere kern organiseren wij de SportXperience sportdag (SX) voor de groepen 5 t/m 8. Tijdens deze multisportkennismaking bieden we jaarlijks verschillende onderdelen aan. Denk aan clinics van nieuwe trendsporten en de meer bekende sporten en daarnaast ook de vrije inloop waar kinderen zelf een sport of spel kunnen kiezen.

De schoolsportdagen vinden in het schooljaar 23-24 plaats op:
Neede – donderdag 21 september
Borculo – vrijdag 26 april
Eibergen – donderdag 30 mei
Ruurlo  – nog niet bekend
Wilt u meer informatie over de schoolsportdagen? Neem dan contact op met quenda@sportfederatieberkelland.nl

Kleutersportdagen groep 1 & 2

In 2019-2020 zijn we gestart met kleutersportdagen. Een feestelijke dag vol plezier, bewegen en sportkennismaking. Voor deze sportdagen nodigen we de groepen 1 en 2 van basisscholen uit. Scholen kunnen zich inschrijven voor een kleutersportdag in één van de kernen: Neede, Eibergen, Ruurlo of Borculo.

De kleutersportdagen vinden in het schooljaar 23-24 op vier ochtenden in maart plaats:
Eibergen – woensdag 6 maart
Neede – vrijdag 8 maart
Borculo – woensdag 20 maart
Ruurlo – vrijdag 22 maart
Wilt u meer informatie over de kleutersportdagen? Neem dan contact op met thomas@sportfederatieberkelland.nl

Kies je Sport-dagen groep 3 & 4

Voor de groepen 3 en 4 organiseren we de Kies je Sport-dag. Als de zwemdiploma’s behaald zijn, begint bij veel kinderen hun sportcarrière. Tijdens de Kies je Sport-dag krijgen leerlingen twee uur de tijd om zo veel mogelijk sporten uit te proberen. Zo ontdekken ze bekende en onbekende sporten tijdens clinics die aangeboden worden door de lokale sportverenigingen.

De Kies je sport-dagen staan in het schooljaar 23-24 gepland voor:
Borculo – donderdag 12 oktober
Eibergen – donderdag 2 november
Neede – donderdag 27 juni
Wilt u meer informatie over de Kies je Sport-dagen? Neem dan contact op met wout@sportfederatieberkelland.nl

Vakantiesport

Tijdens de vakanties hoeven kinderen in Berkelland zich niet te vervelen. Zo organiseren wij iedere vakantie sportieve activiteiten.
Vaak is dat één grote activiteit voor heel Berkelland, deze kun je vinden op www.berkellandactief.nl.

Daarnaast organiseren we ook activiteiten in de kernen. Dit doen we via Whatsapp: de kernapps. Kinderen tussen 6 en 12 jaar die in de vakantie willen sporten kunnen zich aanmelden voor een kernapp via www.berkellandactief.nl. Het telefoonnummer van een deelnemer of ouder(s) voegen we toe aan de appgroep. Iedere kern heeft zijn eigen appgroep die beheerd wordt door een medewerker van de SFB. De SFB doet een oproep om samen te sporten. Kinderen kunnen in de app aangeven of ze mee willen doen. Bij voldoende aanmeldingen gaat het sporten door. Wilt u meer informatie over dit programma? Neem dan contact op met jord@sportfederatieberkelland.nl

Berkelland Actief

Al enkele jaren biedt de gemeente Berkelland basisschoolleerlingen de kans op laagdrempelige wijze kennis te maken met sportverenigingen en culturele instellingen binnen de gemeente. Het sport- & cultuurstimuleringsproject genaamd: Sjors Sportief & Sjors Creatief geeft kinderen de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur zonder direct lid te hoeven worden.
Sjors Sportief & Sjors Creatief is in ruim 100 gemeenten een bewezen formule en bestaat uit een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem. Kinderen mogen zo vaak ze willen één (of meerdere) favoriete sport- of beweegactiviteiten uitkiezen waar zij introductielessen kunnen volgen.

Verenigingen/aanbieders promoten hun (naschoolse) activiteit op de site en in het kleurrijke Sjorsboekje waarop kinderen zich vervolgens digitaal kunnen inschrijven. Het boekje verschijnt om het jaar rond de herfstvakantie. Kijk voor alle informatie op Berkelland Actief.

Kies je Unieke Sport

Voor kinderen met een beperking is er het vergelijkbare project Kies je Unieke Sport. Sportaanbieders kunnen zich hiervoor aanmelden via Uniek Sporten.

Quenda Slotman

Teamcoördinator 18-

Werkzaam op maandag, dinsdag en donderdag

Thomas ten Lohuis

Combinatiefunctionaris sport en onderwijs

Werkzaam op maandag t/m vrijdag

Wout Klein Goldewijk

Combinatiefunctionaris sport, onderwijs en verenigingen

Werkzaam op maandag t/m vrijdag

Jord Klein Gunnewiek

Combinatiefunctionaris sport, onderwijs en verenigingen

Werkzaam op maandag t/m vrijdag