Wil je meer bewegen en heb je hulp nodig?

Bewegen is gezond, dat geldt voor iedereen van jong tot oud! Door regelmatig en voldoende te bewegen krijg je meer energie, heb je minder kans om ziek te worden en ga je je fitter voelen. Ook wanneer je een chronische aandoening of ziekte hebt, helpt bewegen je beter te voelen. Wil je meer bewegen maar weet je niet hoe dit aan te pakken? De beweegmakelaar helpt je graag!

Voor wie is de beweegmakelaar?

De beweegmakelaar is er voor inwoners van Berkelland die meer willen bewegen. Dit kan uit eigen initiatief zijn of op advies van een huisarts, therapeut, POH of het Voormekaarteam. Het maakt niet uit of je 30 of 80 jaar bent, een chronische ziekte hebt, revalideert of gewoon een extra steuntje in de rug nodig hebt. De beweegmakelaar helpt bij het vinden van een beweegactiviteit die past bij de wensen en mogelijkheden. Ook voor meer informatie over het beweegaanbod in de gemeente Berkelland kun je terecht bij de beweegmakelaar.

Hoe werkt de beweegmakelaar?

De beweegmakelaar maakt een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Samen met de inwoner stelt de beweegmakelaar een sport- en beweegplan op. Hierbij kijken we niet alleen naar sport maar ook naar bewegen in het dagelijks leven. De beweegmakelaar geeft tips over hoe je meer beweging kunt inpassen rekening houdend met de persoonlijke wensen, behoeften en mogelijkheden. Het doel is om samen te bepalen op welke manier je een actievere leefstijl kunt krijgen zodat je je fitter voelt.

De beweegmakelaar geeft advies over hoe je hier zelfstandig mee aan de slag kunt gaan. De beweegmakelaar gaat niet sporten met de inwoner, maar begeleidt de inwoner naar een sportvereniging of beweeggroep. Enkele weken na het adviesgesprek neemt de beweegmakelaar telefonisch contact op. De inwoner kan dan vragen stellen en samen wordt bepaald of verdere hulp/ondersteuning nodig is.

Afspraak maken

Bij de SFB zijn 3 beweegmakelaars werkzaam: Nienke Abbink, John Willemsen en Susanne van den Berg-Horstman. Het kennismakingsgesprek waaruit een beweegadvies voortkomt, is voor inwoners van Berkelland gratis. U kunt zelf bellen of mailen naar de Sport Federatie Berkelland om een afspraak te maken: info@sportfederatieberkelland.nl  of tel: 0545-476727.

Samenwerking met zorgprofessionals

De beweegmakelaar werkt samen met veel zorgaanbieders in Berkelland. Via huisartsen, POH’s, fysiotherapeuten en/of van medisch specialisten kunnen patiënten doorverwijzen die meer moeten of willen bewegen. Bent u een zorgaanbieder en wilt u meer informatie over (een samenwerking met) de beweegmakelaar. Neem dan contact op via onderstaande gegevens: email: info@sportfederatieberkelland.nl / tel: 0545-476727

Voortgang beweegmakelaar

In 2019 zijn wij gestart met het werken als beweegmakelaar. De afgelopen jaren hebben wij veel inwoners succesvol geholpen om (meer) te bewegen. Daarom hebben wij ons best gedaan voor de komende jaren weer financiële middelen te verkrijgen om de beweegmakelaar voort te zetten, dit is voor de komende 4 jaren inmiddels gelukt. Ons doel is dat de beweegmakelaar structureel vergoed zal worden vanuit de zorgverzekeraar of preventiegelden.

 

Nienke Abbink

Combinatiefunctionaris sport, zorg en welzijn

Werkzaam op maandag t/m donderdag

John Willemsen

Combinatiefunctionaris sport, zorg en verenigingen

Werkzaam op maandag t/m donderdag

Susanne van den Berg-Horstman

Combinatiefunctionaris sport, zorg en welzijn

Werkzaam op maandag, dinsdag en vrijdag

Nieuws

Jeugd-jongerenNieuws
NieuwsVerenigingen