Wil je meer bewegen en heb je hulp nodig?

Bewegen is gezond, dat geldt voor iedereen van jong tot oud! Door regelmatig en voldoende te bewegen krijg je meer energie, heb je minder kans om ziek te worden en ga je je fitter voelen. Ook wanneer je een chronische aandoening of ziekte hebt, helpt bewegen je beter te voelen. Wil je meer bewegen maar weet je niet hoe dit aan te pakken? De beweegmakelaar helpt je graag!

Voor wie is de beweegmakelaar?

De beweegmakelaar is er voor inwoners van Berkelland die meer willen bewegen. Dit kan uit eigen initiatief zijn of op advies van een huisarts, therapeut, POH of het Voormekaarteam. Het maakt niet uit of je 30 of 80 jaar bent, een chronische ziekte hebt, revalideert of gewoon een extra steuntje in de rug nodig hebt. De beweegmakelaar helpt bij het vinden van een beweegactiviteit die past bij de wensen en mogelijkheden. Ook voor meer informatie over het beweegaanbod in de gemeente Berkelland kun je terecht bij de beweegmakelaar.

Hoe werkt de beweegmakelaar?

De beweegmakelaar maakt een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Samen met de cliënt stelt de beweegmakelaar dan een sport- en beweegplan op. Hierbij kijken we niet alleen naar sport maar ook naar bewegen in het dagelijks leven. De beweegmakelaar geeft tips over hoe je meer beweging kunt inpassen rekening houdend met wensen, behoeften en mogelijkheden van de cliënt. Het doel is om samen te bepalen op welke manier je een actievere leefstijl kunt krijgen zodat je je fitter voelt.

De beweegmakelaar geeft advies over hoe je hier zelfstandig mee aan de slag kunt gaan. De beweegmakelaar gaat niet sporten met de cliënt, maar begeleidt de cliënt wel naar een sportvereniging of beweeggroep. Enkele weken na het adviesgesprek neemt de beweegmakelaar telefonisch contact op. De cliënt kan dan vragen stellen en samen wordt bepaald of verdere hulp/ondersteuning nodig is.

Afspraak maken

Bij de SFB zijn 2 beweegmakelaars werkzaam: Nienke Maas en John Willemsen. Het kennismakingsgesprek waaruit een beweegadvies voortkomt, is voor inwoners van Berkelland gratis. U kunt ook bellen of mailen naar de Sport Federatie Berkelland: info@sportfederatieberkelland.nl  of tel: 0545-476727.

Samenwerking met zorgprofessionals

De beweegmakelaar werkt samen met veel zorgaanbieders in Berkelland. Via huisartsen, POH’s, fysiotherapeuten en/of van medisch specialisten ontvangen we doorverwijzingen voor mensen die meer willen bewegen. Bent u een zorgaanbieder en wilt u meer informatie over (een samenwerking met) de beweegmakelaar. Neem dan contact op via onderstaande gegevens: email: info@sportfederatieberkelland.nl / tel: 0545-476727

Pilot tm juli 2022

Om de werkzaamheden van de beweegmakelaar beter te kunnen stroomlijnen en monitoren wordt een pilot van 2 jaar gedraaid. Daarna wordt onderzocht of het werk van de beweegmakelaar het gewenste effect heeft. Hiervoor worden de (ervaren) gezondheid, de fitheid en het beweeggedrag in kaart gebracht.

 

 

Nienke Maas

Combinatiefunctionaris sport, zorg en welzijn

Werkzaam op maandag t/m donderdag

John Willemsen

Combinatiefunctionaris sport, zorg en verenigingen

Werkzaam op maandag t/m donderdag