Elk kind moet kunnen sporten!

De Sport Federatie Berkelland is van mening dat elk kind moet kunnen sporten. Na het behalen van een zwemdiploma start bij veel kinderen de ‘sportcarrière’. Het is belangrijk dat kinderen een sport kiezen die bij hen past en die ze leuk vinden om op latere leeftijd sportief actief te blijven. Dit is een van de doelstellingen van de SFB: kinderen en ouders helpen bij het maken van een goede sportkeuze.
Weet je niet welke sport je leuk vindt? Is vervoer een probleem? Is het financieel niet mogelijk? Vind je het spannend, omdat je niemand kent? In het programma Sportontdekking geven we ieder kind de kans om te sporten en willen we samen met ouders/verzorgers zoveel mogelijk drempels wegnemen. Wilt u meer informatie over dit programma? Neem dan contact op met quenda@sportfederatieberkelland.nl

De vakleerkracht als spin in het web

Elk jaar breng de vakleerkracht bewegingsonderwijs van alle leerlingen in groep 3 t/m 8 in kaart of ze voldoende bewegen, lid zijn van een sportvereniging en of ze tevreden zijn met hun sportkeuze. Mocht een leerling (nog) geen lid zijn of niet tevreden zijn met de gekozen sport dan biedt de vakleerkracht gerichte ondersteuning. Dat kan zijn in groepsverband met een laagdrempelig naschools sport- en beweegprogramma en/of via individuele begeleiding.

De vakleerkracht is voor leerlingen een bekend gezicht en speelt een belangrijke rol bij het begeleiden van leerlingen naar een passende sport. Hij/zij bekijkt met een leerling en ouders/verzorgers welke drempels er zijn om zo de weg naar een passende sport vrij te maken. Onze vakleerkrachten kunnen extra hulp inschakelen van de beweegmakelaars die binnen SFB actief zijn. Een beweegmakelaar helpt bij het vinden van een beweegactiviteit die past bij wensen en mogelijkheden van deelnemers. Ook voor meer informatie over het sport- en beweegaanbod in de gemeente Berkelland kun je terecht bij de beweegmakelaar.

SportMatch

In het programma SportMatch gaan we samen op zoek naar welke sport het beste past bij de fysieke mogelijkheden van een leerling in relatie tot zijn/haar sportwensen. SportMatch bestaat uit 15 fysieke testen die jaarlijks worden afgenomen tijdens de schoolsportdagen. Voor meer informatie over de testen kunt u kijken op de website van Sportkompas. Aan het eind van de test ontvangen leerlingen een diploma waarop ze kunnen zien welke sport(en) het beste past bij hun fysieke mogelijkheden. Wilt u meer informatie over dit programma? Neem dan contact op met quenda@sportfederatieberkelland.nl.

SportCarrousel

Het doel van de SportCarrousel is om kinderen van groep 3 t/m 6 kennis te laten maken met verschillende sporten en hen te stimuleren om te bewegen en een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Het project is bedoeld voor kinderen die nog geen sport beoefenen, maar ook voor kinderen die het leuk vinden om eens een keer een andere sport te doen. Gedurende 8 weken gaan kinderen langs bij verschillende sportverenigingen in één kern van Berkelland. Elke week staat een andere sport op het programma. De sportverenigingen die meedoen aan de SportCarrousel selecteren we vooraf op basis van aanbod en faciliteiten. Bij elke sportvereniging is een ervaren trainer aanwezig om de kinderen te begeleiden.

In het najaar 2023 wordt de SportCarrousel georganiseerd in Eibergen, in het voorjaar 2024 in Ruurlo. Kinderen vanuit heel Berkelland kunnen deelnemen. Wilt u meer informatie over dit programma? Neem dan contact op met stijn@sportfederatieberkelland.nl.

Thomas ten Lohuis

Combinatiefunctionaris sport en onderwijs

Werkzaam op maandag t/m vrijdag

Stijn Kruisselbrink

Combinatiefunctionaris sport en onderwijs

Werkzaam op maandag t/m vrijdag

Quenda Slotman

Teamcoördinator 18-

Werkzaam op maandag, dinsdag en donderdag

Nieuws

NieuwsSenioren
Nieuws
15 juli 2024
Toptijd!