Meedoenarrangement gestopt

In 2021 heeft de Gemeente Berkelland een start gemaakt met het meedoenarrangement voor volwassenen. Volwassen inwoners met een minimum inkomen konden via Fijnder een financiële bijdrage ontvangen om deel te nemen aan sportieve of culturele activiteiten. Helaas heeft de Gemeente Berkelland na een pilot van 1,5 jaar besloten om deze regeling niet voort te zetten. Op dit moment is nog niet duidelijk welk vervolg de regeling gaat krijgen. Voor kinderen bestaat de regeling nog wel.

Nieuwe regeling en andere mogelijkheden

De gemeente Berkelland heeft aangegeven te kijken naar een andere manier om financiële ondersteuning te kunnen bieden aan volwassen inwoners. Wij zijn in afwachting wat deze nieuwe regeling precies inhoudt. Zodra hierover meer bekend is communiceren wij dat op onze website en sociale media kanalen.

Ook zonder financiële middelen is het mogelijk om (in groepsverband) in beweging te komen. We wonen in een mooie omgeving waar je goed kunt wandelen en fietsen. Gezelliger is het natuurlijk om het samen te doen, je kunt een vriend, vriendin of familielid vragen om mee te gaan. In Berkelland zijn ook verschillende wandel- en fietsgroepen waar je gratis kunt deelnemen. En bij sommige verenigingen kun je bijvoorbeeld middels een strippenkaart voor een laag bedrag komen sporten. Wil je meer weten over de mogelijkheden of heb je een steuntje in de rug nodig om te starten? Neem dan contact met ons op of plan een afspraak in met de SFB beweegmakelaar.

Nienke Abbink

Combinatiefunctionaris sport, zorg en welzijn

Werkzaam op maandag t/m donderdag