Meedoenarrangement

Volwassenen met een minimum inkomen kunnen via een meedoenarrangement bij de sociale dienst Oost Achterhoek een financiële bijdrage voor activiteiten ontvangen. Het gaat om een bedrag van € 300,- per inwoner per jaar. Voorbeelden van activiteiten en/of producten zijn: een jaar lidmaatschap bij een sportvereniging, kaartjes voor een theatershow, gitaarlessen, een cursus of wandelschoenen. De inwoner kan dit bedrag alleen uitgeven in de webshop van het meedoenarrangement bij aangesloten verenigingen of organisaties. Met deze nieuwe regeling kunnen we inwoners ondersteunen met activiteiten en producten met een cultureel, sociaal, recreatief, educatief of sportief karakter.

Kansen voor uw vereniging én voor volwassenen met een laag inkomen

We zijn op zoek naar verenigingen die activiteiten en/of producten willen aanbieden. Als vereniging kun je zelf bepalen welke activiteit of welk product je aanbiedt en ook voor welk bedrag. Dit aanbod wordt toegevoegd in de webshop. Inwoners kunnen in de webshop het aanbod zien en een keuze maken. Het voordeel is dat de betalingen gemakkelijk geïnd kunnen worden.

Verenigingen die meedoen aan deze regeling dragen eraan bij dat inwoners met een minimum inkomen meer mogelijkheden hebben om mee te doen aan activiteiten. Het mes snijdt aan twee kanten. Het biedt de vereniging kansen om meer bekendheid te krijgen en leden te werven. In de webshop komt het logo en informatie over uw vereniging te staan! Heeft u interesse om bij te dragen aan het meedoenarrangement? Neem contact op met de SFB.

Nienke Maas

Combinatiefunctionaris sport, zorg en welzijn

Werkzaam op maandag t/m donderdag

Nieuws

NieuwsSeniorenVolwassenen
NieuwsSeniorenVolwassenen
NieuwsSeniorenVolwassenen