Vakwerkplan

Binnen de SFB zijn 10 vakleerkrachten werkzaam die op 15 basisscholen in Berkelland de lessen bewegingsonderwijs verzorgen. Op ‘onze’ scholen krijgen sport, bewegen en verenigingen een structurele plek in het schoolbeleid. Het SFB vakwerkplan bevat de 12 landelijke beweegleerlijnen en we stemmen de lessen af op de schoolsportevenementen en het lokale sportaanbod van Berkelland. In het plan komen ook motorische remedial teaching, zelfregulatie en weerbaarheid aan bod.

Het SFB vakwerkplan bestaat uit 7 onderdelen

  • Basis: 12 beweegleerlijnen vanuit de kerndoelen bewegingsonderwijs.
  • Sportintro’s: kennismaken met Berkellandse sport(verenigingen).
  • Voorbereiding schoolsporttoernooien waaronder introductie voor teamopgave en sportintro ter voorbereiding.
  • Mentale weerbaarheid: een algemene kennismaking met ons programma van Rots & Water.
  • Zelfregulatie: waarbij de leerlingen zelf leren uitvoeren, coachen en scheidsrechter zijn.
  • MRT in de gymles: extra aandacht voor leerlingen met een motorische zorgindicatie.
Motorische vaardigheid

Kinderen bewegen steeds minder, ze spelen minder buiten, fietsen minder vaak naar school en brengen meer tijd door achter een beeldscherm. Kinderen van nu zijn motorisch minder vaardig dan hun leeftijdgenoten van 30 jaar geleden. Daarbij komt dat het percentage kinderen met overgewicht ook steeds meer toeneemt. Een vroege signalering kan hierbij helpen. Op de basisscholen waar de SFB lesgeeft, worden leerlingen motorisch gescreend m.b.v. de BLOC-test van de Hogeschool Arnhem Nijmegen en werken we gericht aan het verbeteren van motorische vaardigheid en een gezonde leefstijl.

GymXtra

Voor leerlingen waar extra hulp bij sport en bewegen nodig is, gaan we met school en ouders in gesprek. We geven leerlingen die motorisch minder vaardig zijn extra aandacht tijdens de gymles en we bieden hen een 12-weeks GymXtra programma na schooltijd. In dit programma krijgen kinderen de mogelijkheid om zich motorisch, cognitief en sociaal-emotioneel (nog) meer te kunnen ontwikkelen.

In het najaar 2023 organiseren we GymXtra in Borculo, in het voorjaar 2024 in Neede. Kinderen vanuit heel Berkelland kunnen deelnemen. Wilt u meer informatie over dit programma? Neem dan contact op met dennis@sportfederatieberkelland.nl

Sportcross

Motorisch vaardige leerlingen krijgen een uitnodiging voor een 8-weeks-programma genaamd SportCross. Hier kunnen ze hun brede motorische vaardigheid nog verder ontwikkelen door verschillende (nieuwe) sporten te beoefenen. Belangrijk hierbij is dat plezier in bewegen wordt gestimuleerd.

In het najaar 2023 organiseren we de SportCross in Eibergen, in het voorjaar 2024 in Ruurlo. Kinderen vanuit heel Berkelland kunnen deelnemen. Wilt u meer informatie over dit programma? Neem dan contact op met stijn@sportfederatieberkelland.nl

Quenda Slotman

Teamcoördinator 18-

Werkzaam op maandag, dinsdag en donderdag

Stijn Kruisselbrink

Combinatiefunctionaris sport en onderwijs

Werkzaam op maandag t/m vrijdag

Dennis Krol

Combinatiefunctionaris sport, zorg en onderwijs

Werkzaam op maandag t/m vrijdag

Nieuws

NieuwsSenioren
Nieuws
15 juli 2024
Toptijd!