Berkellandse Wandel Challenge

Op 12 mei 2022 start een nieuwe editie van de Berkellandse Wandel Challenge (BWC). Na een succesvolle editie in 2021 in Eibergen is dit jaar Ruurlo aan de beurt. De BWC is een initiatief van de Sport Federatie Berkelland om meer inwoners in beweging te krijgen en de voordelen te laten ervaren van een gezonde leefstijl. Het is een wandelprogramma voor alle inwoners van Berkelland die graag (meer) willen bewegen. Het is speciaal voor de beginnende wandelaar en zeer geschikt voor mensen met een chronische aandoening. Het doel van de challenge is om na 20 weken een afstand van 3-5 km te kunnen volhouden.

Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor je gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 60% van de deelnemers zich gezonder voelt en de kwaliteit van leven van deelnemers flink toeneemt.

Samenwerking met zorgaanbieders

De zorgaanbieders zijn betrokken bij de BWC en stimuleren inwoners om aan de challenge deel te nemen. Daarnaast wandelen huisartsen, praktijkondersteuners, diëtisten en fysiotherapeuten af en toe mee. Zij geven tips en kunnen tijdens het wandelen ook vragen beantwoorden. Daarnaast is er natuurlijk ruimte om een gezellig praatje te maken. Een leuke manier voor zorgaanbieder en patiënt om eens op een andere manier in gesprek te komen.

Tijden en dagen

Vanaf 12 mei wordt gedurende 20 weken gewandeld op de donderdagavond vanaf 18.30uur onder leiding van twee wandeltrainers. De trainingen vinden plaats op en rondom de accommodatie van v.v. Ruurlo. De wandeltrainers houden rekening met uw wandelniveau. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen.

Kosten en meer weten

Voor deelname aan het programma betaalt u eenmalig €20,00. Iedereen die interesse heeft kan zich aanmelden. Stuur een email naar info@sportfederatieberkelland.nl of bel naar 0545-476727

Ieder jaar een nieuwe locatie

In 2023 proberen we weer in een nieuwe kern een challenge te starten. Dit gaat in samenwerking met sportverenigingen in de verschillende kernen. Meer informatie volgt, houd de website en onze sociale media kanalen in de gaten.

 

Nienke Abbink

Combinatiefunctionaris sport, zorg en welzijn

Werkzaam op maandag t/m donderdag