Berkellandse Wandel Challenge

Na een succesvolle editie in 2021 in Eibergen en het vervolg in Ruurlo zijn we in 2023 gestart met een Berkellandse Wandel Challenge (BWC) in meerdere kernen tegelijk.

De BWC is een initiatief van de Sport Federatie Berkelland om meer inwoners in beweging te krijgen en de voordelen te laten ervaren van een gezonde leefstijl. Het is een wandelprogramma voor alle inwoners van Berkelland die graag (meer) willen bewegen. Het is speciaal voor de beginnende wandelaar en zeer geschikt voor mensen met een chronische aandoening. Het doel van de challenge is om na 20 weken een afstand van 3-5 km te kunnen volhouden.

Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor je gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 60% van de deelnemers zich gezonder voelt en de kwaliteit van leven van deelnemers flink toeneemt.

Samenwerking met zorgaanbieders

Zorgaanbieders zijn betrokken bij de BWC en stimuleren inwoners om aan de challenge deel te nemen. Daarnaast wandelen huisartsen, praktijkondersteuners, diëtisten en fysiotherapeuten af en toe mee. Zij geven tips en kunnen tijdens het wandelen ook vragen beantwoorden. Een leuke manier voor zorgaanbieder en patiënt om eens op een andere manier in gesprek te komen.

Kosten en meer weten

Voor deelname aan het programma betaalt u eenmalig €20,00. Iedereen die interesse heeft kan zich aanmelden. Stuur een email naar info@sportfederatieberkelland.nl of bel naar 0545-476727

 

Nienke Abbink

Teamcoördinator 18+

Werkzaam op maandag t/m donderdag