Berkellandse Wandel Challenge

De Berkellandse Wandel Challenge (BWC) is een initiatief om meer inwoners in beweging te krijgen en de voordelen van een gezonde leefstijl te laten ervaren. Het wandelprogramma is speciaal voor de beginnende wandelaar en zeer geschikt voor mensen met een chronische aandoening. Het doel van de challenge is om na 20 weken een afstand van 3-5 km te kunnen volhouden.

Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor  je gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat 60% van de deelnemers zich gezonder voelt en hun kwaliteit van leven flink toeneemt. 

Locaties, kosten en meer weten

Na de successen van de afgelopen jaren gaan we dit jaar de Berkellandse Wandel Challenge (BWC) organiseren 2 kernen van Berkelland. De BWC wordt georganiseerd door de Sport Federatie Berkelland en gefinancierd door het lokaal Sportakkoord “Heel Berkelland beweegt’. Het kan een eerste stap zijn naar een gezondere leefstijl. De 2 groepen worden begeleid door onze wandelbegeleiders Nanny en Tineke.

Wandellocaties

We gaan wandelen vanaf week 19 op de volgende momenten en vanaf de volgende locaties:

  • Neede: maandagavond 8 mei van 18.30 – 19.30 uur. Startlocatie: Optisport ’t Spilbroek.
  • Eibergen: dinsdagochtend 9 mei van 11.00 -12.00 uur. Startlocatie: Atletiekvereniging ASV Eibergen.

Omdat iedereen een ander tempo wandelt wordt er in eerste instantie gekozen om op een vaste plek te wandelen. In overleg met de deelnemers gaan we later naar andere plekken toe om te wandelen.

Kosten

Voor deelname aan het programma betaalt u éénmalig een bedrag van €20,00. Voor dit bedrag krijgt u 20 weken begeleiding tijdens het wekelijkse wandelmoment in een gezellige wandelgroep!

Opgave of meer informatie?

Voor opgave of meer informatie kunt u terecht bij de Sport Federatie Berkelland. Stuur een email naar info@sportfederatieberkelland.nl of bel naar 06-23670900.

 

John Willemsen

Combinatiefunctionaris sport, zorg en verenigingen

Werkzaam op maandag t/m vrijdag

Susanne van den Berg-Horstman

Combinatiefunctionaris sport, zorg en welzijn

Werkzaam op maandag, dinsdag en vrijdag