Berkellandse Wandelchallenge

De Berkellandse Wandel Challenge (BWC) is een initiatief om meer inwoners in beweging te krijgen en  de voordelen van een gezonde leefstijl te laten ervaren. Het wandelprogramma is speciaal voor de beginnende wandelaar en zeer geschikt voor mensen met een chronische aandoening. Het doel van de challenge is om na 20 weken een afstand van 3-5 km te kunnen volhouden.

Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor  je gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat 60% van de deelnemers zich gezonder voelt en hun kwaliteit van leven flink toeneemt. 

Samenwerking met zorgaanbieders

Zorgaanbieders in Berkelland zijn bij de wandelchallenge betrokken en stimuleren inwoners om aan de challenge deel te nemen. Daarnaast wandelen huisartsen, praktijkondersteuners, diëtisten en fysiotherapeuten af en toe mee. Zij geven tips en kunnen tijdens het wandelen ook vragen beantwoorden. Daarnaast is er natuurlijk ruimte om een gezellig praatje te maken. Een leuke manier voor zorgaanbieder en patiënt om eens op een andere manier in gesprek te komen.

Kosten en meer weten

Ieder jaar proberen we de challenge in één van de kernen van Berkelland te organiseren. In 2021 zijn we gestart in Eibergen en in 2022 heeft de challenge plaatsgevonden in Ruurlo. Voor het voorjaar van 2023 en 2024 staan Borculo en Neede op de planning. De organisatie gaat in samenwerking met sportverenigingen in de verschillende kernen. Meer informatie volgt, houd de website en onze sociale media kanalen in de gaten.

Voor deelname aan het programma betaalt u eenmalig € 20,00. Iedereen die interesse heeft om deel te nemen kan zich direct aanmelden. Stuur een email naar info@sportfederatieberkelland.nl of bel naar 0545-476727.

Nienke Abbink

Combinatiefunctionaris sport, zorg en welzijn

Werkzaam op maandag t/m donderdag