Je wilt meer in beweging komen maar weet nog niet hoe, ga dan Plandelen! Je wandelt en raapt tegelijkertijd plastic en andere rommel. Al lopend wordt je fit(ter) en je buurt wordt lekker schoon.
De Beweegmakelaars van de Sport Federatie Berkelland kregen de vraag om Whatsapp groepen in het leven te roepen zodat mensen die graag gezamenlijk zwerfvuil rapen elkaar gemakkelijk kunnen vinden. Alle leeftijden zijn welkom! Raap je liever individueel, dat is natuurlijk ook prima en wordt al volop gedaan. Opruimmaterialen zijn gratis af te halen bij het gemeentehuis in Borculo.
Op www.berkellandactief.nl is een plandel-activiteit aangemaakt waarop je kunt inschrijven. De Beweegmakelaars brengen dan deelnemers uit dezelfde kern met elkaar in contact.
Vind je het leuk om je route te registeren, gebruik dan de gratis app.helemaalgroen.nl Activeer die wanneer je gaat rapen en jouw afgelegde route wordt als een groen lijntje zichtbaar op de kaart van Nederland. Na een maand verkleurt dit naar oranje en twee maanden later is het bruin. Opnieuw lopen kleurt het lijntje weer groen. Je ziet je eigen route, die van deelnemers uit jouw omgeving én uit de rest van het land www.helemaalgroen.nl
Dit in 2019 door Jaap de Boer (Geesteren) gestarte burgerinitiatief wordt breed gedragen. In het hele land zijn inmiddels 14.030 deelnemers actief. Iedereen kan meedoen, van jong tot oud. Je bepaalt zelf de route dan verveelt het nooit. En het maakt niet uit of je nu een kleine of grote afstand kunt lopen, iedereen is welkom.

De Beweegmakelaars hopen dat veel mensen zin krijgen om in groepjes aan de slag te gaan, dat er volop nieuwe contacten ontstaan, iedereen lekker in beweging komt en dat Berkelland nóg schoner wordt.
Bij vragen zijn ze bereikbaar: info@sportfederatieberkelland.nl / www.sportfederatieberkelland.nl
Bellen kan ook 0545-476727