Vorig jaar is Agnes gevallen met de fiets, sindsdien was ze ontzettend bang om te vallen en ging daardoor niet vaak meer zelfstandig op pad. De huisarts adviseerde om een gratis afspraak te maken met de Beweegmakelaar van de Sport Federatie Berkelland.
Bij Agnes thuis hebben we de wensen en de mogelijkheden besproken. Agnes wilde weer wat steviger op de benen staan en zelfverzekerd kunnen fietsen. Na een uurtje kletsen hebben we samen een actielijst gemaakt:
1. Contact opnemen met de ergotherapeut voor het stukje zelfverzekerd fietsen
2. Aanmelden voor de valpreventiecursus voor de valangst
3. Een proefles bijwonen bij de wijksportgroep voor extra beweging en sociale contacten
Niet alles tegelijk, maar stap voor stap is Agnes samen met haar dochter aan de slag gegaan met de actiepunten. Tussendoor hebben we contact gehad om te horen of het lukte met de actiepunten.
Nu een half jaar later is Agnes wekelijks met veel enthousiasme aan het sporten bij de wijksport groep, zit ze middenin de cursus valpreventie en heeft ze samen met de ergotherapeut een aantal keren geoefend met fietsen. Zelf is Agnes enthousiast over het traject: ‘Het gesprek met de beweegmakelaar was heel fijn, ze was rustig en dat gaf mij een prettig gevoel. De wijksport en de valpreventiecursus zijn erg leuk, het is gezellig en er is goede begeleiding. Mijn angst is nu al minder en ik begin ook steeds zelfverzekerder te worden!’.
Wil je ook graag meer in beweging komen en een gesprek met de beweegmakelaar, neem dan contact op met Sport Federatie Berkelland via info@sportfederatieberkelland.nl of bel of app naar 0545-476727