Op donderdag 23 mei van 14.30 uur tot 17.30 uur (inloop vanaf 14 uur) organiseert Berkelland Actief i.s.m. Humankind Fit & Fun, Sport Federatie Berkelland (SFB) en Het Graafschap College het Berkellands Kampioenschap(BK) Stoepranden. De locatie is dit jaar het voetbalveld van Sportclub Neede. Ook dit jaar mogen naast de jeugd van 4 t/m 12 jaar, vaders, moeders, opa’s en oma’s weer meedoen. Kortom iedereen het is voor iedereen! Er zijn ook dit jaar weer speciale side-events zoals bubbelvoetbal, kanjam en boogschieten, deze activiteiten kun je doen als je niet hoeft te stoepranden.

Kom je ook gratis stoepranden? Iedereen kent het spelletje ‘stoepranden toch’? Samen met je vriendjes of ouders de bal tegen de stoepranden gooien en kijken wie er uiteindelijk de meeste punten heeft. In sommige steden, dorpen, wijken en buurten in de Achterhoek is het helaas bijna niet meer mogelijk om dit spel te spelen, omdat de stoepranden zijn verdwenen. Daarvoor zijn speciale Kerby’s mobiele stoepranden ontwikkeld, zodat je dit oudhollandse spel, overal veilig kunt spelen, zelfs op het beachstrand van het zwembad.

Inclusieve sport op het BK
Stoepranden wordt gespeeld in de leeftijd categorieën van 4 tot 75+, het is voor iedereen geschikt. Daarom is het Berkellands Kampioenschap (BK) Stoepranden op 23 mei aanstaande een inclusief evenement. Uiteraard zorgen wij voor een heerlijke verfrissing tijdens de competitie.

Zin in beweging? Natuurlijk kun jij ook deelnemen aan het BK!
Iedereen kan zich aanmelden via www.berkellandactief.nl en zoek dan op stoepranden. Mocht dit niet lukken of mocht je vragen hebben mail dan naar john@sportfederatieberkelland.nl of bel naar de SFB 0545-476727