Afgelopen weken heeft Sport Federatie Berkelland gymlessen georganiseerd in het kader van Opa en Oma Dag op 4 juni. Tijdens deze weken kregen grootouders de mogelijkheid om mee te gymmen met hun kleinkinderen tijdens de reguliere gymlessen. Maar liefst tien basisscholen, waar SFB de gymlessen verzorgt, hebben hier aan meegedaan. Verspreid over de tien scholen namen in totaal ruim 400 grootouders deel aan de gymlessen.

Tijdens de lessen hielpen de opa’s en oma’s niet alleen actief mee met het begeleiden van de kinderen, maar deden ze ook zelf enthousiast mee met activiteiten zoals balanceren, klimmen, klauteren en verschillende balspellen, waaronder een ouderwets potje trefbal. Zowel de kinderen als de opa’s en oma’s hebben allen een leuke gymles gehad.

Enkele oma’s op basisschool Op d’n Esch zeiden: “Lekker gezellig gezamenlijk bezig zijn.” “Sommige dingen voor punten, die zijn we gewoon vergeten. Het was gewoon voor de leuk.” Een opa op de Berkelschool voegde toe: “Het is gezellig. De enthousiasme dat de kinderen hebben, prachtig!.”

Gezien het grote succes van dit project, gaan wij ons best doen om volgend jaar wederom de Opa en Oma gymles te organiseren om grootouders wederom de kans te bieden om samen met hun kleinkinderen te gymmen.

Nieuws

NieuwsSenioren
Nieuws
15 juli 2024
Toptijd!