Ruim 35 bestuurders uit Berkelland hebben de door de Sport Federatie Berkelland en Gemeente Berkelland georganiseerde thema-avond ‘Verduurzaming accommodaties’ in t Stieltjen in Haarlo bijgewoond. Tijdens zijn openingswoord benoemde wethouder van Gijssel de aanloop richting deze avond en het belang van verduurzaming voor verenigingen en organisaties in Berkelland.

Joost ten Bulte van Sportenergie inspireerde de aanwezige voornamelijk sportverenigingen maar ook andere maatschappelijke organisaties met een actueel en uitgebreid verhaal over verduurzaming en wat er allemaal bij komt kijken. Het waarom, waarop en hoe verduurzamen kwam aan bod maar ook de quickwins en de mogelijkheden tot financiering. Twee goede lokale voorbeelden van verduurzaming kwamen van VV Reünie en VV Ruurlo. Essentieel bij verduurzaming bleek een integrale aanpak en maatwerk!

Het was een nuttige en interactieve avond met veel praktische en technische informatie rondom integrale verduurzaming. SFB en gemeente Berkelland gaan naar aanleiding van deze avond op korte termijn met elkaar in gesprek over passende ondersteuning die verenigingen in staat moet stellen hun accommodaties optimaal te verduurzamen.

 

 

 

Nieuws

NieuwsSenioren
Nieuws
15 juli 2024
Toptijd!