Dinsdag 14 december stond de zesde les van de valpreventiecursus in Ruurlo op het programma. Deze les staat in het teken van hulpmiddelen die je kunt gebruiken ter ondersteuning van alledaagse handelingen. Marise (ergotherapeut van Ergo Es) heeft uitvoerig verteld over wat een ergotherapeut is en kan doen voor senioren. Ter ondersteuning daarvan heeft ze allerlei hulpmiddelen laten zien die een ergotherapeut in kan zetten. Na de uitgebreide uitleg konden de deelnemers hulpmiddelen in de zaal uitproberen in een parcours waar verschillende situaties werden nagebootst.

Met de zesde les zijn we alweer halverwege de cursus. In het eerste deel van de cursus zijn de persoonlijke en omgevingsgebonden risicofactoren van vallen behandeld. Naast het stukje bewustwording van de risicofactoren zijn de deelnemers fanatiek aan de slag geweest met verschillende balans-, kracht- en conditieoefeningen. Dit is namelijk een belangrijke factor om een val te voorkomen.

Zodra de maatregelen het weer toelaten gaan de deelnemers in het nieuwe jaar verder met de cursus. In het tweede deel van de cursus gaan de deelnemers aan de slag met nieuwe activiteiten om hun balans, kracht en conditie te verbeteren en gaan ze in praktijk aan de slag met hoe je een val het beste kunt opvangen en hoe je na een onverhoopte val zelfstandig weer opstaat.

Meer informatie over onze valpreventiecursus?

Check onze website:
www.sportfederatieberkelland.nl/valpreventie