Maandagavond 9 januari hebben Jord Klein Gunnewiek en Thomas ten Lohuis van de Sport Federatie Berkelland aan 21 trainers van UNO ’21 de basiscursus training geven aangeboden. Tijdens de cursus is daarbij aandacht besteed aan omgang met verschillende doelgroepen, didactische oefenvormen, methodiek, – hoe je een training goed voorbereid.

De training bestaat uit een theoretisch deel en twee praktijkdelen. Door de training heen was er veel interactie. Tijdens het eerste praktijkdeel moesten trainers aangeven hoe ze b.v. een oefenvorm uitdagender konden maken. In het tweede deel gaven de opleiders drie voorbeelden van het uitleggen van een oefenvorm waarbij trainers de verschillen en de effecten op sporters moesten benoemen.

Daarnaast zijn de trainers uitgedaagd om na te denken over belangrijke aspecten binnen het trainersvak. Dit leverde interessante zaken op. Tot slot werden casussen ingebracht zoals bijvoorbeeld: Hoe om te gaan met kinderen die weglopen van de training? Hoe reageer je bij een wedstrijd waarbij de hoofdjes van jouw spelers gaan hangen? Hoe ga je om met een leerling die alle aandacht op eist?

Kortom veel informatie binnen twee uur tijd. De trainers hebben fanatiek en enthousiast deelgenomen. Zo ontdekten ze na eigen inbreng (via de open vragen) dat er nog veel andere handvaten zijn die ze voor hun trainersvak kunnen gebruiken. Aan het einde van de avond hebben we een korte evaluatie gehouden tijdens een drankje. De trainers gaven aan dat ze het een prettige en informatieve avond vonden.

Na het lezen van dit persbericht ook interesse in een train de trainer avond? Laat het ons weten!