Donderdag 21 september was het weer zo ver, dé sportdag voor de groepen 5 t/m 8 voor de scholen uit Neede en Rietmolen. Een leuke, gezellig sportdag waarop meer dan 320 leerlingen deelnamen aan een diversiteit aan sportactiviteiten.

Voor groep 5 en 6 was het sportieve festijn georganiseerd rond de velden van Sportclub Neede. Hier konden de kinderen zich uitleven bij verschillende spelonderdelen, zowel georganiseerd door hun scholen (zoals trefbal, bouncebal, estafette & slagbal) als door de Sport Federatie Berkelland (met onder andere de stormbaan, snelheidsmeter, boardingvoetbal, circus & kickboksen). De enthousiaste begeleiding kwam van de studenten van het Graafschapscollege Sport en Bewegen. Daarnaast konden de leerlingen ook nog kennis maken met tennis en padel door SMASH Neede, voetbal, survival & atletiek.

Voor groep 7 en 8 werden de activiteiten gehouden in het zwembad, op het beachveld en in de sporthal bij Optisport ’t Spilbroek. Hier kregen de leerlingen diverse clinics van verschillende verenigingen: Volleybal door Volleybalvereniging Elite/Dynamo, touwtrekken door Touwtrekvereniging Eibergen, wedstrijdzwemmen en waterpolo door Schuurman BZC, freerunning en streetdance van de Needse Gym Vereniging & vrijzwemmen onder begeleiding van BeweegWijs.

Hoewel de weersverwachting aanvankelijk niet rooskleurig was, viel het allemaal reuze mee. Slechts één grote bui leek een spelbreker, maar deze bui was in de pauze, waardoor alle leerlingen onder het afdak de regen konden afwachten. De overige regendruppels hebben de leerlingen door het enthousiasme niet eens gemerkt. Aan het einde van de sportdag vertrokken de leerlingen vermoeid maar voldaan terug naar school. Deze sportdag was een groot succes en verdient zeker een vervolg!