In de herfstvakantie is het eindelijk weer zover; de jaarlijkse fietslessen voor nieuwkomers in Berkelland. De Sport Federatie Berkelland (SFB) organiseert deze lessen 2x per jaar samen met de Gemeente Berkelland.

Veel nieuwkomers, voornamelijk vrouwen, hebben in het land van herkomst nooit leren fietsen. Hier in Nederland is het normaalste zaak van de wereld dat je dit al jong leer. Fietsen geeft je vrijheid en helpt je sneller van A naar B te komen. Naast dat fietsen zorgt voor beweging en het een fijne vrijetijdsbesteding is, is het dus ook heel praktisch.

In de herfstvakantie staat de herhalingscursus op het programma, voor deelnemers die al eerder aan de fietslessen hebben deelgenomen. Tijdens de herhalingslessen gaan deelnemers samen met een SFB collega oefenen met fietsen in de wijk. Tussen het verkeer fietsen is een stuk spannender en lastiger dan op een afgelegen terrein. Iedere ochtend in de vakantie wordt geoefend, zodat ze hopelijk na een week een stuk zekerder op de fiets zitten.

Ken je iemand die ook baat kan hebben bij fietslessen, of ben jezelf degene die wilt leren fietsen? In de meivakantie van 2022 staan fietslessen voor beginners op het programma.