De Sport Federatie Berkelland heeft een nieuw project opgezet dat half maart van start is gegaan met een volle groep van 25 kinderen; SportCross. Het project komt voort uit het lokale sportakkoord en een samenwerking met Achterhoek in Beweging. Doel is om vaardige bewegers breder motorisch te laten ontwikkelen door ze uit te dagen op een niveau dat bij hen past. Door het uitdagen en het beoefenen van veel verschillende sporten krijgen deelnemers een beter en breder beeld van sporten die niet zo vaak aan bod komen. Wellicht nemen ze ergens een (actief) kijkje na afloop van dit project. Het programma duurt 12 weken en eindigt 23 juni met een persoonlijke terugkoppeling. De kosten van dit project bedragen €25,- per deelnemer.

Deelnemers zijn motorisch vaardige kinderen uit Berkelland (groep 5 t/m 8) die uitgenodigd zijn na het behalen van een (zeer) goede score op de beweegtest. Deze beweegtest is afgenomen door vakdocenten van SFB op scholen waar zij de gymlessen verzorgen. Naast het succesvolle project GymXtra voor de mindere bewegers, dat inmiddels een bekend en succesvol project is in Berkelland, is er nu dus het project SportCross zodat ook de sterke bewegers in Berkelland uitgedaagd worden en extra aandacht krijgen. Deelnemers aan de eerste editie van dit project komen van de basisscholen Op d’n Esch, Het Simmelink, Menno ter Braak en Het Sterrenpalet (allen Eibergen), De Marke in Neede en de Willibrordus in Ruurlo.

De uitvalsbasis is Sportpark De Bijenkamp in Eibergen. Maar ook de Pickerhal komt voorbij waar de Picker Reds een clinic basketbal geven. De clubs RTC De Stofwolk, TV Mallumse Molen en ASV stellen hun accommodatie beschikbaar en bieden met eigen trainers hun sport aan op een uitdagend niveau dat past bij deze groep. Zo gaan we na de meivakantie 2 donderdagen op bezoek bij TV Mallumse Molen voor een clinic tennis en padel. Alle clubs bieden daarnaast gratis proeftrainingen aan voor de geïnteresseerden om eens proef te komen draaien.

Wil jij (en/of jouw kinderen), net als één van deze deelnemers, ook een keer een actief kijkje nemen bij één van de sportverenigingen via een gratis proefles? Neem contact op met de betreffende club of met Sport Federatie Berkelland via wout@sportfederatieberkelland.nl