Door een samenwerking tussen SFB en de vier schakelklassen uit Neede, met als standplaats het oude Assink lyceum Neede, zijn ongeveer 70 kinderen en jongeren uit Oekraïne sinds dit schooljaar wekelijks aan het bewegen. Zowel de basisschoolleerlingen als leerlingen in het voortgezet onderwijs krijgen twee keer per week gymles van de SFB.

Tijdens deze gymlessen maken de leerlingen van het voortgezet onderwijs veelal kennis met sporten die door verenigingen worden gepromoot. Zo komen ze in aanraking met allerlei lokale sporten waardoor ze hopelijk enthousiast worden en, bij een vereniging of vanuit hunzelf, blijven bewegen. De leerlingen van het basisonderwijs krijgen van de SFB-vakdocent via de leerlijnen spelenderwijs met alle onderdelen van bewegen te maken. Hierbij wordt het vakwerkplan gebruikt waardoor alle vormen van bewegen aan bod komen. Alle materialen die aanwezig zijn in de gymzaal worden daarbij gebruikt zodat ze een veelzijdig en afwisselend aanbod krijgen.

Ondanks het verschil in het spreken van taal, waardoor uitleggen soms lastig is, wordt de lesstof snel opgepakt door vooral (voor) te doen. Het enthousiasme dat het bewegen met zich meebrengt zorgt voor een prettige sfeer waardoor ondertussen ook woorden van elkaars taal aangeleerd worden op een leuke en speelse manier.

Een leuke bijkomstigheid voor deze kinderen en jongeren komt vanuit de Survivalrunbond Nederland waar de SFB contact mee heeft gelegd. Na een vraag vanuit één van de lesgevers van de SFB heeft de Survivalrunbond Nederland hun medewerking verleend door alle kinderen en jongeren te voorzien van een nieuw sportshirt. Uiteraard een shirt dat afkomstig is uit de survivalrun wereld wat één van de grotere en meest lokale sporten is. Met ingang van het nieuwe jaar kunnen de kinderen en jongeren dus gaan sporten in hun nieuwe sportshirt!

Nieuws

NieuwsSenioren
Nieuws
15 juli 2024
Toptijd!