Sportpark de Bijenkamp heeft sinds september 2021  een sportparkmanager in dienst met als doel het sportpark toekomstbestendig(er) te maken. De samenwerking loopt nog steeds en in de afgelopen jaren zijn mooie projecten gerealiseerd en doelen behaald. Eén daarvan is de oprichting van ‘Stichting toekomstbestendig sportpark de Bijenkamp’. Hierbij is vanuit elke sportvereniging iemand betrokken in het stichtingsbestuur dat sturing geeft aan de werkzaamheden van de sportparkmanager.

Om het sportpark toekomstbestendig(er) te maken zijn clubs bezig met het opzetten en binnenhalen van nieuwe doelgroepen zowel incidenteel als structureel. Hieronder enkele voorbeelden die daarvoor in het seizoen 23-24 gerealiseerd zijn:

Excursie Buitenleven Bijenkamp voor basisscholen

Voor meerdere basisscholen uit Berkelland is een excursie georganiseerd op het sportpark. Dit in samenwerking met de imker van het sportpark. Tijdens deze ‘Buitenleven Bijenkamp’ excursie lopen de leerlingen het Bijenpad dat door en langs het hele sportpark loopt. Onderweg zijn er speeltoestellen te vinden en halverwege krijgen ze uitleg en voorbeelden van de imker over de bijen(kasten) op het park. Na afloop is er de mogelijkheid om te spelen bij de waterspeelplek. Zo komen veel kinderen in aanraking met het buitenleven, maar dus ook indirect met de sportverenigingen.

Seniorenochtend: sport en ontmoeten

Voor  senioren in en rondom Eibergen is er afgelopen voorjaar een eerste seniorenochtend georganiseerd. Doel hiervan om deze doelgroep kennis te laten maken met alle mogelijkheden op het sportpark. Zowel op sportief als sociaal gebied. Hieruit is inmiddels een vaste jeu de boules groep ontstaan die wekelijks een potje speelt bij de ijsvereniging. Een ander voornemen is om op korte termijn de mogelijkheid tot Old Stars voetbal te kunnen beoefenen bij FC Eibergen.

BSO de Bijenkamp

De komende zomervakantie wordt een pilot gedraaid waarbij kinderopvang Oqido hun intrek zal nemen op het sportpark. De rust, ruimte, (sport)mogelijkheden en natuur zijn grote voordelen. Na de zomervakantie gaan we bekijken of dit een structureel vervolg gaat krijgen tijdens het schooljaar. Een mooie vorm van samenwerking met externe partijen die voor een win-winsituatie zorgt. Meer ruimte en mogelijkheden voor de kinderopvang, vulling en inkomsten voor het sportpark overdag.

Bijeenkomsten bedrijven: een zakelijke en actieve invulling

Verschillende bedrijven hebben inmiddels een bijeenkomst of cursus achter de rug die op het sportpark heeft plaatsgevonden bij één van de clubs. Ook hier zijn de rust, ruimte, (sport)mogelijkheden en natuur onderdelen die volop aanwezig zijn. Uiteenlopende mogelijkheden  voor zowel een zakelijke, laagdrempelige als actieve bijeenkomst.

Sportdag basisscholen Eibergen en Rekken

In samenwerking met de verenigingen is op 30 mei wederom de sportdag geweest voor leerlingen uit groep 5 t/m 8 van de basisscholen uit Eibergen en Rekken. Clubs stellen hun accommodaties beschikbaar  met daarbij trainers vanuit zowel de verenigingen op het sportpark als omliggende verenigingen. Zo’n 430 leerlingen hebben deze dag kennis gemaakt met verschillende sporten en in het bijzonder de verenigingen op de Bijenkamp.

Nieuws

NieuwsSenioren
Nieuws
15 juli 2024
Toptijd!