Dinsdagavond 10 januari is de bijeenkomst ‘Ruurlo Vitaal – voor alle inwoners van Ruurlo in het Kulturhus gepland. Een avond over gezond leven, gezond eten, gezond bewegen en gezond meedoen. Op initiatief van huisartsenpraktijk de Linde is een beweging in gang gezet om meer Ruurloërs actief te laten worden voor een vitaal leven. De avond begint om 19.00 uur.

Wist u bijvoorbeeld dat bij diabetespatiënten bewegen 7 keer effectiever is dan gebruik van medicijnen? Dat een betere gezondheid, zelfredzaamheid, geluk en zelfvertrouwen wordt ervaren bij het aangaan van sociale contacten? De huisartsen in Ruurlo hebben daarom contact gezocht met de beweegmakelaars van de Sport Federatie Berkelland, Welzijn Voormekaar Ruurlo, Fysiotherapie Oplaat en diëtistenpraktijk NieuwEten. Hieruit is de werkgroep Ruurlo Vitaal voortgekomen.

Het eerste initiatief van de werkgroep is op 10 januari met Ruurlo Vitaal. We nodigen de inwoners van Ruurlo uit om gratis kennis te maken met alle vormen van beweging, voeding en ontspanning die er zijn in Ruurlo. Verschillende mensen zullen over de waarde ervan vertellen. Daarna is er een informatiemarkt waar alle initiatieven in Ruurlo worden toegelicht en u met hen in gesprek kunt gaan. Tevens kunt u gratis enkele gezondheidstestjes af laten nemen. De werkgroep wil met dit initiatief mensen in laten zien hoe belangrijk en leuk het is voldoende te bewegen, gezond te eten en mee te doen.

Opgeven voor deze avond is niet nodig, iedereen is welkom. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de beweegmakelaars van de Sport Federatie Berkelland via 0545-476727 of info@sportfederatieberkelland.nl. Mocht u als beweeginitiatief of voedingsdeskundige aan willen haken dan kunt u ook contact opnemen met de SFB.