Wat is het precies?

Per kern wordt een WhatsAppgroep gestart (bij genoeg aanmeldingen) waarvoor kinderen (8-12 jaar) en jongeren (12-17jaar) zich kunnen aanmelden. In de appgroep worden oproepjes gedaan voor verschillende sporten/activiteiten tijdens de lockdown. Deelnemers in de appgroep kunnen met een duimpje aangeven of ze die dag meedoen. Bij genoeg duimpjes gaat de activiteit door en kunnen de kinderen/jongeren lekker sporten.

Waar is het?

Bij voldoende aanmeldingen wordt in iedere grote Kern een appgroep gestart. De activiteiten vinden plaats in de eigen kern tenzij er te weinig aanmeldingen zijn, dan kan er Berkelland breed wat georganiseerd worden. We sporten op kunstgrasvelden van voetbalverenigingen of op een andere centrale plek in de kern.

Wanneer is het?

De kernapps gaan vanaf maandag 11 januari in de lucht. Vanaf die dag worden op verschillende dagen oproepjes gedaan voor activiteiten. Het is nog niet van te voren bekend wanneer de activiteiten zijn, zo kunnen we ook rekening houden met het weer.

Wat gaan we doen?

We gaan verschillende sporten en activiteiten buiten doen, denk aan voetbal, hockey, trefbal, bootcamp, tennis, padellen, survivallen, tjoekbal of jachtseizoen. Ook kunnen deelnemers zelf ideeën geven voor een activiteit die ze graag willen doen. Vanwege de kou kunnen helaas niet alle sporten, maar er is veel mogelijk.

Moet ik aan alle activiteiten meedoen?

Nee, je hoeft niet aan alle activiteiten mee te doen. In de app geef je met een duimpje aan of je meedoet, dus je kunt ook een activiteit overslaan als je niet kan of wil.

Sporten de kinderen en de jongeren samen?

Nee, bij voldoende aanmeldingen wordt per leeftijdscategorie en een kernapp opgestart.

Klopt het wel dat ik naar 0545-476727 kan appen?

Ja, dat klopt! Je kunt echt een appje sturen naar dit nummer. Dus pak snel je telefoon en meld je aan! ?

Hoe heet de activiteit op www.sjorssportief.nl ?

Ga naar Sjors Sportief Berkelland en vul de zoekterm SFB Winterspelen Kernapp, klik vervolgens op het linkje waar jouw woonplaats achter staat.

Waarom wordt er niks georganiseerd voor kinderen onder de 8 jaar?

Dit is een bewuste keuze, de leeftijdscategorieën waarvoor de activiteiten worden georganiseerd kunnen zelfstandig naar de activiteit toekomen. Jongere kinderen zouden gebracht moeten worden en dat brengt weer veel ouders op de been/bij elkaar.