Op dinsdag 24 november is het eerste online SFB Beweeg Halfuurtje van start gegaan. In de zomermaanden hebben we onze lessen gedeeltelijk als balkontrainingen buiten kunnen voortzetten. Nu de koudere maanden zich aandienen en we in de tweede coronagolf terecht zijn gekomen heeft de Sport Federatie Berkelland (SFB) iets nieuws geprobeerd; online beweeglessen voor senioren. Een manier om toch contact met de doelgroep te houden en te blijven stimuleren genoeg te bewegen.

De SFB heeft nu 4 weken achter elkaar een les aangeboden op dinsdagmorgen om 10.00 uur. Vanaf 9.30 uur kunnen deelnemers ‘’binnen’’ komen. Gemiddeld genomen hebben 25 deelnemers mee gedaan tijdens de live versie. Daarnaast is de opgenomen versie naar alle aangemelde deelnemers (50) en naar verschillende woon-zorg-instellingen gestuurd. Zij kunnen op een eigen gekozen moment de les alsnog volgen. Het was voor zowel de deelnemers als voor ons even wennen, maar de reacties zijn positief!

Aangezien deze week een nieuwe lockdown is aangekondigd, hebben wij besloten de online lessen in januari voort te zetten. Het online Beweeg Halfuurtje start weer op dinsdag 5 januari, wederom om 10.00uur.

Wilt u in januari meedoen met de lessen? Dat kan! Onderaan dit bericht staan de contact gegevens. Na aanmelding krijgt u via de mail uitleg hoe deel te nemen aan deze lessen. Heeft u geen laptop of tablet? Vraag dan familie, vrienden of buren om hulp.

Vertelt u anderen ook over dit initiatief? Doe samen lekker mee, want zeker in deze periode is bewegen en fit blijven heel erg belangrijk! De eerste 4 lessen kunt u terugkijken op onze website door op onderstaande link te klikken:
SFB online Beweeg Halfuur bekijken

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen over het SFB Beweeg Halfuurtje?
Neem dan contact op met Nienke Maas van de SFB: nienke@sportfederatieberkelland.nl
06-22056582
0545- 476727