Op zaterdag 24 juni heeft wethouder Betsy Wormgoor het door Sportclub Haarlo nieuw aangelegde playcourt in Haarlo officieel geopend. De sportparkmanager van de Sport Federatie Berkelland (SFB) helpt de clubs in Haarlo en samen zijn er in de afgelopen periode al veel activiteiten georganiseerd.

Het playcourt op Sportpark De Berkel is een belangrijke verrijking voor de lokale gemeenschap en een mijlpaal voor de club. Het idee voor dit project ontstond in 2019 door Marcel Lankwarden, toenmalig jeugdcoördinator en bestuurslid van Sportclub Haarlo. Zijn visie was om een ‘pannakooi’ te creëren, een klein voetbalveldje wat de jeugd uitnodigt om te voetballen. Dit idee is, dankzij de enorme betrokkenheid van vele partijen en lokale bedrijven, uitgegroeid tot de realisatie van het prachtige playcourt en een nieuwe tennisbaan.

Subsidies uit het transformatiefonds, fonds 2013, fonds 1819 en het leaderfonds hebben bijgedragen aan de realisatie van dit project. Ondanks de uitdagingen van de coronapandemie, heeft de club hard gewerkt om deze faciliteit te realiseren, met de hulp van talloze vrijwilligers die samen al meer dan 2000 uur hebben bijgedragen. Het nieuwe playcourt is een bewijs van gemeenschapskracht en samenwerking in een kleine kern als Haarlo. De organisatie hoopt dat het een grote bijdrage zal leveren aan de gemeenschapszin en het verenigingsleven in Haarlo.