SportConnect – MDT

Met groot enthousiasme presenteren wij, de Sport Federatie Berkelland (SFB), ons nieuwste initiatief: SportConnect – Maatschappelijke Dienst Tijd (MDT). In samenwerking met de middelbare scholen Het Assink Lyceum Eibergen en Neede, ZONE college en het Staring College Borculo en de sportverenigingen starten we in september een project om jongeren meer te betrekken bij sportverenigingen.

Het doel van SportConnect is om 100 jongeren tussen 12 en 30 jaar te betrekken bij de sportclubs door middel van 32 uur vrijwilligerswerk. Dit project loopt van september tot en met december 2024 en draagt bij aan de versterking van de sportverenigingen in Berkelland.
Met SportConnect streven we ernaar om meer vrijwilligers bij de clubs te krijgen en de band tussen jongeren en sportverenigingen te versterken. Door deel te nemen, bieden jullie jongeren de kans om waardevolle ervaringen op te doen, terwijl de vereniging profiteert van hun inzet en enthousiasme.

Werkwijze
  1. Verenigingen melden zich aan en regelen een MDT-coördinator.
  2. Vanuit de vereniging ontvangen wij vrijwilligersvacatures.
  3. Jongeren melden zich aan via onze website.
  4. Er volgt een matchgesprek met SFB om de juiste vereniging te vinden.
  5. Bij een match wordt de jongere voorgesteld aan de MDT-coördinator van de club.
  6. De jongere start met vrijwilligerswerk bij de club en ontvangt begeleiding.
  7. SFB biedt workshops aan, zoals een basiscursus training geven of een EHBO-cursus.
  8. Aan het einde van het vrijwilligerswerk ontvangt de jongere een certificaat en een vergoeding.
  9. Aan het einde van het MDT-traject ontvangt de vereniging een begeleidingsvergoeding.
Aanmelden voor verenigingen

Verenigingen kunnen zich aanmelden om deel te nemen aan SportConnect en zo profiteren van de inzet van enthousiaste jongeren. Door deel te nemen, ontvangt de vereniging ondersteuning bij het werven en begeleiden van vrijwilligers en per jongere een begeleidingsvergoeding. Dit is een unieke kans om de clubactiviteiten te versterken en te profiteren van de frisse ideeën en energie van jongeren.

Aanmelden voor jongeren

Jongeren tussen de 12 en 30 jaar kunnen zich aanmelden voor SportConnect en een verschil maken door vrijwilligerswerk te doen bij lokale sportverenigingen. Dit is een geweldige kans om waardevolle ervaringen op te doen, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en een positieve impact te hebben op de gemeenschap. Bovendien ontvangen jongeren een vergoeding voor hun inzet en kunnen ze deelnemen aan gerichte workshops, zoals een basiscursus training geven of een basis EHBO-cursus.

Workshops

Bij SFB draait alles om het versterken van sportverenigingen en het bevorderen van de persoonlijke groei van jongeren. Door gerichte workshops aan te bieden, afgestemd op het vrijwilligerswerk dat jongeren gaan doen, creëren we een win-win situatie. Jongeren ontwikkelen waardevolle vaardigheden en bouwen zelfvertrouwen op, terwijl sportverenigingen profiteren van hun inzet.

Ben je jong en gemotiveerd om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Of ben je al actief en wil je je vaardigheden verder ontwikkelen? Meld je dan snel aan. Voor meer informatie of vragen, bezoek onze website of neem contact met ons op via sportconnect@sportfederatieberkelland.nl.

Nieuws

NieuwsSenioren
Nieuws
15 juli 2024
Toptijd!