Eibergen doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2021 onder de naam de Berkellandse Wandel Challenge. Vanaf 11 mei wandelen ruim 20 deelnemers in twee groepen gedurende 20 weken bij Atletiekvereniging ASV Eibergen. Het programma wordt georganiseerd door de Sport Federatie Berkelland in samenwerking met ASV Eibergen en de betrokken partners van het lokaal Sportakkoord.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge (NDC)?
De NDC is een 20 weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor je gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 60% van de deelnemers zich gezonder voelt, 62% beter om kan gaan met diabetes en de kwaliteit van leven van deelnemers flink toeneemt na deelname aan de Challenge. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met diabetes, als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen!

Start wandelingen
De start is op dinsdagavond 11 mei om 18.00 uur en vrijdagochtend 14 mei om 9.00 uur. We houden rekening met uw wandelniveau. Samen hebben we als doel om na 20 weken een wandelafstand van 5 of 10 kilometer te kunnen wandelen. We sluiten de NDC feestelijk af. Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen, zullen we een keuze maken of de NDC landelijk, lokaal of individueel (digitaal) afsluiten en kiezen we ook het moment waarop we dat doen.

Kosten
Voor deelname aan het programma betaalt u éénmalig een bedrag van €10,00. Voor dit bedrag krijgt u professionele begeleiding tijdens het wekelijkse wandelmoment, online coaching en een t-shirt!

Meer weten?
Iedereen die interesse heeft kan zich aanmelden. Stuur een email naar info@sportfederatieberkelland.nl of bel naar 06-23670900