Bewegen blijft belangrijk, ook nu de maatregelen weer zijn aangescherpt! Door veel activiteiten gaat een streep, maar de leden van de Bezige Bijen Beweegclub kunnen (voorlopig) lekker samen blijven bewegen. Om meer inwoners kennis te laten maken met de Bezige Bijen Beweegclub organiseren zij op 10 december een kennismakingstraining.

De laagdrempelige beweegclub is afgelopen september gestart met 5 ochtenden in de week bewegen bij de clubs op Sportpark de Bijenkamp. Iedere doordeweekse ochtend staat een andere beweegactiviteit op het programma, sportief wandelen, tennis, circuit-training, hardlopen en sport & spel/bewegen op muziek. De club kent inmiddels 11 leden die op één of meerdere dagen per week deelnemen. Nu de winterperiode is aangebroken is de club in winterstand en bewegen zij 3 ochtenden per week samen; maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 09.00 – 10.00uur. Op maandag en woensdag onder leiding van een trainer van de Sport Federatie Berkelland, op vrijdag gaat de groep gezamenlijk wandelen en zorgt één van de leden elke week voor een mooie route.

‘Wat zo fijn is aan deze beweegclub, is dat je op je eigen niveau mee kan doen. Je doet wat je kan, je hoeft je niet bezwaard te voelen als je een bepaalde oefening niet kunt’ zegt deelneemster Trudy Wibier. ‘Daarnaast is het ook nog eens harstikke gezellig en je ontmoet nieuwe dorpsgenoten!’ voegt Hilde Grooters daar aan toe.

De deelnemers en trainers hopen dat er nog veel meer nieuwe leden bijkomen, iedereen is welkom! Beginnende sporters die nog niet veel ervaring hebben met sporten en bewegen, maar ook fanatieke sporters die afwisseling zoeken of door een blessure de eigen sport (tijdelijk) niet meer kunnen uitoefenen. Door voldoende differentiatie in de trainingen is het uitdagend voor iedereen.

Ben je benieuwd naar de Bezige Bijen Beweegclub? Doe mee aan de kennismakingstraining op vrijdag 10 december 2021, de start is om 09.00 uur vanaf de Bibliotheek. Die ochtend staat sportief wandelen op het programma. De trainers van de Sport Federatie Berkelland verzorgen een wandeling van +/- 4km met onderweg verschillende oefeningen. Aanmelden is niet nodig.

Wil je meer informatie? Neem contact op met de Sport Federatie Berkelland via info@sportfederatieberkelland.nl 0545-476727