Ruurlo Vitaal wil u graag op weg helpen met uw goede voornemens om gezonder het nieuwe jaar in te gaan. Op dinsdagavond 9 januari 2024, van 19.00 tot 21.00 uur in het Kulturhus is de gratis bijeenkomst Ruurlo Vitaal voor alle inwoners van Ruurlo. Allerlei verenigingen en organisaties presenteren zich die avond op de gezond-meedoen-markt in de grote zaal. Daarnaast zijn er doorlopend 4 workshops waar u aan deel kunt nemen. Workshops over voeding, bewegen, slapen en cultuur. Wist u bijvoorbeeld dat bij diabetespatiënten bewegen 7 keer effectiever is dan gebruik van medicijnen? En dat meedoen met maatschappelijke activiteiten een positieve invloed heeft op de gezondheid?

De avond wordt georganiseerd door een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van huisartsenpraktijk de Linde, Welzijn Voormekaar Ruurlo, Fysiotherapie Oplaat, Diëtistenpraktijk Nieuweten en de beweegmakelaars van de Sport Federatie Berkelland.

Het eerste initiatief van de werkgroep vorig jaar was een succes, weet u nog? We hopen dat succes dit jaar te overtreffen door het inzetten van de workshops. Ons doel is nog veel meer inwoners van Ruurlo gezonder te laten leven. De avond zal om 19.00 uur worden geopend door huisarts Jan Nikkels, zorg dat u erbij bent! De koffie en thee staan voor u klaar. Opgeven voor deze avond is niet nodig, iedereen is welkom. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de initiatiefnemers.