Sportpark ’t Haantje in Neede met de verenigingen Smash Neede, SP Neede en Survivalrunners D’RAN, gaan een samenwerking aan met Sport Federatie Berkelland (SFB). De SFB levert twee sportparkmanagers, Quenda Slotman en Dennis Krol, die zich zullen inzetten voor het werken aan toekomstbestendige sportverenigingen en een vitaal sportpark. De ambitie is om van Sportpark ’t Haantje het Papendal van Neede te maken en het sportpark tot spil in de wijk te laten uitgroeien. 

De samenwerking is voor een periode van één jaar en heeft als naam ‘Haantje de voorste’ gekregen. Het sportpark nodigt uit tot spelen, sporten en bewegen voor alle inwoners van Neede. De sportparkmanagers zetten zich in om de drie verenigingen bij het proces naar een vitaal sportpark te betrekken, te activeren en te verbinden. Ze fungeren als aanspreekpunt voor de clubs, hun leden en externe organisaties.  

De sportparkmanagers ondersteunen bij het positioneren en verbeteren van de gezamenlijke uitstraling van het sportpark en zorgen voor een optimale benutting van de verschillende sportaccommodaties. Daarnaast worden gezamenlijke (sport- en beweeg)activiteiten georganiseerd voor diverse doelgroepen en wordt samengewerkt met partners uit het sociaal domein en het bedrijfsleven. 

Het doel is om met SP Neede, D’RAN en SMASH Neede samen een sportpark te creëren waar sprake is van veel reuring en waar het park sport leeft en ademt. Het sportpark wordt een plek voor ontmoeten, waarbij de focus ligt op het in beweging brengen van alle Needenaren, ook die met een uitdaging. Het realiseren van deze ambities draagt bij aan de gezondheid, sociale cohesie en toegankelijkheid om te kunnen sporten in de gemeente.