Inmiddels zijn we al twee lessen onderweg met ons twaalf weken durende GymXtra programma in gymzaal de Rekstok in Eibergen. In totaal doen er 16 enthousiaste kinderen mee, verdeeld over 2 groepen. Een groep met kinderen uit groep 2 t/m 4 en een groep met kinderen uit groep 5 t/m 8.

Tijdens de reguliere lessen bewegingsonderwijs op de basisscholen in Eibergen, testen wij alle kinderen op hun motorische vaardigheid met behulp van de BLOC-test van Hogeschool Arnhem Nijmegen. Op basis van deze testen nodigen wij kinderen uit die extra ondersteuning kunnen gebruiken. Het doel van het GymXtra programma is om de motorische vaardigheden van de kinderen verder te ontwikkelen en het zelfvertrouwen te vergroten.

Plezier staat voorop tijdens de lessen! We doen iedere week een andere sport of beweegvorm om de motoriek te verbeteren, sociale contacten te bevorderen en om de kinderen te laten ontdekken wat ze leuk vinden. Daarnaast bieden de lessen ook de mogelijkheid om meer zelfvertrouwen te krijgen en om lekker uit te razen.

Heb je van ons een brief ontvangen en wil je toch nog graag deelnemen? Dat kan! Meld je aan via dennis@sportfederatieberkelland.nl of bel naar 0545-476727.

Let op: het GymXtra programma is alleen toegankelijk voor kinderen die een uitnodiging hebben ontvangen.