Er is steeds meer interesse om te wandelen in de Achterhoek, maar er zijn te weinig opgeleide wandeltrainers om wandelgroepen te kunnen begeleiden. Daarom wil het lokale sportakkoord  Heel Berkelland Beweegt proberen de cursus wandeltrainer 2/assistent-wandeltrainer van de Koninklijke Wandel Bond Nederland net als in 2022 weer naar atletiekvereniging ASV Eibergen te halen. We zijn op zoek naar geïnteresseerde mensen, die gratis opgeleid willen worden tot assistent-wandeltrainer. De cursus kan doorgaan vanaf 4 deelnemers en maximaal kunnen er 10 deelnemers meedoen. Voor iedereen die geïnteresseerd is in wandelen en daar mogelijk iets mee wil doen in de toekomst.

De cursus wordt aangeboden door de wandelbond en NOC*NSF. Het is niet alleen voor prive-personen, atletiek- of wandelverenigingen, maar zeker ook voor trainers van andere clubs. Waarom zou je bijvoorbeeld als judoclub geen wandelgroep in het leven roepen om zo toch je oudere leden te kunnen behouden?

Als wandeltrainer 2 ga je aan de slag met een groepje wandelaars. De oefenstof krijg je van een wandeltrainer 3 of 4. Je bent de rechterhand van de trainer. Je leert de fijne kneepjes van het vak door intensief met hem of haar samen te werken. Ben je ambitieus? Dan wil je vast doorstromen naar Wandeltrainer 3. Logischerwijs is deze opleiding daartoe de perfecte opstap. Het gaat om 16 contacturen (2 dagen, waarschijnlijk 2 zaterdagen in februari / maart 2024) en 30 zelfstudie-uren en 6 praktijkuren op locatie. Je dient minimaal 16 jaar te zijn om deel te nemen aan deze cursus.

Als het minimumaantal deelnemers van 4 gehaald wordt, zal de service aangevraagd en daarna uitgevoerd worden vanaf februari in Eibergen. Ben je geïnteresseerd mail dan z.s.m. naar info@sportfederatieberkelland.nl of bel 06-2367900.