Vrijdag 22 april was de dag van de Koningsspelen voor de leerlingen van groep 5 tm 8 van de Heuvelschool, School Noord, Sint Jorisschool, Kiezel en Kei, de Voshaar, GA vd Lugtschool en de Keikamp.  Aan deze dag hebben zo’n 400 kinderen deelgenomen op de accommodaties van VV Reünie, KV Olympia en Tennisvereniging de Wildbaan.

In de ochtend kregen groep 5 en 6 clinics aangeboden onder begeleiding van 12 sportverenigingen. Ruim 60 vrijwilligers van BC Babo, ABTC de Wildbaan, Borculose Hengelsportvereniging, KV Olympia 21, VV Deo, UNO 21, Volleybalvereniging Kerkemeijer Gemini, Lochemse Hockey club, Gymvereniging Borchlo zorgden voor een leuke kennismaking in clinicvorm. Voorafgaand aan deze dag hebben leerlingen kunnen kiezen uit vier pakketten met een aanbod van drie verschillende verenigingen.
Groep 7 en 8 waren in de ochtend actief bij de SporteXperience die onder leiding stond van studenten van het Graafschap College en de medewerkers van Sport Federatie Berkelland. Tijdens de SporteXperience hadden leerlingen de keus om verschillende activiteiten uit te voeren zoals bijvoorbeeld: escaperoom, survival, stormbaan, super mario trefbal, bewegen op muziek etc.

Na een gezamenlijke lunch hebben de groepen gewisseld. Groep 5 en 6 starten bij de SporteXperience en groep 7 en 8 bij de clinics van de verenigingen. Om 14.30 uur was de gezamenlijke afsluiting. Voor alle verenigingen was er een presentje af te halen in de kantine.

Het was een sportieve dag met enthousiaste leerlingen, docenten, verenigingen, studenten en SFB medewerkers. Iedereen bedankt voor jullie inzet!