Eind vorig jaar heeft gymvereniging Borchlo een train de trainer cursus gevolgd onder leiding van Sport Federatie Berkelland. Voor de eerste keer hebben we de cursus online aangeboden waarbij de trainers/ trainsters toch flink aan het werk werden gezet! Tijdens de cursus kwamen de volgende punten aan bod: ’rolmodel, inzichten over trainerschap, jij als trainer/ coach/ begeleider, praktijkervaringen, omgang met ouders, praktische tips’. Online hebben wij gebruik gemaakt van het programma LessonUp. Door middel van dit programma is het mogelijk om veel interactie te hebben en mooie voorbeelden te geven. Het was een geslaagde avond waarbij de trainers/ trainsters en wij weer nieuwe inzichten hebben gekregen daarnaast is het altijd goed om alles weer even op te frissen.

De Touwtrekvereniging Eibergen (TTVE) heeft op 28 maart de cursus gevolgd waarbij we gelukkig weer fysiek de cursus hebben gegeven. Bij TTVE merken ze dat het steeds lastiger wordt om nieuwe jeugdleden te werven.  Daarnaast wil TTVE graag meer inzicht op het gebied van trainerschap en de wijze waarop je activiteiten innovatief kunt aanbieden. Om goed voorbereid te zijn op deze avond is de SFB vooraf bij de vereniging langs gegaan om de accommodatie goed te bekijken en mee te kijken bij enkele trainingen. Tijdens de cursus zelf kwamen bovengenoemde punten weer aan bod.

Twee actieve verenigingen die bezig zijn om hun fundament verder te ontwikkelen. Kan jouw vereniging ook een basiscursus train de trainer gebruiken, dan is het wellicht een mooi moment om dit bij ons aan te geven.

De volgende basiscursus bieden we aan op 13 juni 20.30 uur. Meld je aan door een mail te sturen naar thomas@sportfederatieberkelland.nl of naar jord@sportfederatieberkelland.nl