Afgelopen week zijn 8 dappere dames op de fiets gestapt tijdens de fietslessen, om deze typisch Nederlandse activiteit (nog beter) onder de knie te krijgen. Vier deelnemers hadden al eens eerder deelgenomen aan de lessen, daar hebben zij de basisvaardigheden geleerd. Maar fietsen door het dorp is nog een heel ander verhaal.

Het doel van de herhalingslessen deze week was meer vertrouwen krijgen in eigen kunnen en de fiets nog beter onder controle krijgen.  Oefenen met hand uitsteken, remmen en afstappen bij een kruispunt of stoplicht en rustig blijven als een auto je passeert. Eerst op een rustige en veilige plek op het terrein van @sportwijzer, vervolgens onder begeleiding van een SFB collega in de wijk.  Hard oefenen wordt beloond, één van de deelnemers ging vrijdag vol vertrouwen (met ondersteuning van onze collega Thomas) op de eigen fiets naar huis (zie foto).

Een moeder en dochter die nog maar 3 maanden in Nederland wonen hadden aan het begin van deze week nog nooit op een fiets gezeten. Op maandag zijn zij begonnen met lopen met de fiets aan de hand om te wennen aan de fiets en te kijken hoe remmen werken. Na 4 dagen hard oefenen hebben zij uiteindelijk de eerste zelfstandige fietsmeters gemaakt. Het is belangrijk te blijven oefenen, gelukkig is cultuurverbinder Dilsoz bereid dit met hen te doen.

In de meivakantie van 2022 organiseren wij weer fietslessen voor beginners. Wij zijn druk bezig hier een nog completer programma van te maken. Hiervoor zijn we op zoek naar enthousiaste fietsmaatjes! Zou je het leuk vinden om een nieuwkomer in Nederland te helpen met leren fietsen door de wijk? Meld je bij ons aan!

Onze speciale dank gaat uit naar Profile Bleumink Eibergen voor het beschikbaar stellen van 2 fietsen.