Zondag 19 december j.l. zijn de nieuwe regels ingegaan naar aanleiding van de laatste persconferentie. Belangrijkste aanpassing is dat de binnensportlocaties nu geheel zijn gesloten. Buitensportlocaties zijn open tussen 5.00 en 17.00 uur.

Voor volwassenen vanaf 18 jaar is sporten toegestaan met maximaal 2 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand. Als afstand houden bij een bepaalde sport niet mogelijk is (bijvoorbeeld bij roeien), hoeft deze tijdens de sportactiviteit niet aangehouden te worden. Kinderen tot en met 17 jaar mogen sporten. Zowel tijdens trainingen als wedstrijden onderling met teams van de eigen club. Tijdens het sporten hoeven zij geen 1,5 meter afstand te houden.

Georganiseerd buiten in de openbare ruimte sporten is ook na 17.00 uur toegestaan. U bent dan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur. U kunt dus bijvoorbeeld samen fietsen, hardlopen, bootcampen of fitnessen in het park.

De protocollen zijn weer aangepast en de FAQ worden nog regelmatig geüpdatet. Hier de links: Protocol Verantwoord SportenFAQ coronavirus en sport