In januari is op Sportpark de Wildbaan in Borculo een nieuwe maandelijkse activiteit gestart; een Beweegcarrousel voor kinderen met een licht verstandelijke beperking. Deze kinderen komen wekelijks bij jongerenorganisatie Jimmy’s voor verschillende activiteiten. Toen de wens werd uitgesproken meer sport en bewegen aan het programma toe te voegen heeft de Sport Federatie Berkelland (SFB) de Jimmy’s gekoppeld aan de Wildbaan zodat de kinderen iedere maand kunnen kennismaken met een andere sport. In januari en februari is de groep op bezoek geweest in ’t Timpke, waar ze sporten en spellen hebben gedaan in de gymzaal onder leiding van een buurtsportcoach van de SFB.

De maand maart was de groep te gast bij schietvereniging Diabolo, waar echt met een luchtgeweer geschoten mocht worden. Dat was wel heel spannend en stoer! De kinderen die het echt te spannend vonden hebben op een afstand gekeken en konden daarnaast aan de slag met verschillende mikspellen. De komende maanden tot de zomer staan voetbal, tennis en korfbal nog op het programma. Het doel is om de kinderen kennis te laten maken met alle verenigingen op het sportpark en indien mogelijk een passende sport voor hen te vinden.

Een mooie wisselwerking, voor de kids leuk om alle sporten uit te proberen en voor de clubs waardevol om met deze doelgroep kennis te maken. De beweegcarrousel is tot stand gekomen met een bijdrage uit het sportakkoord ‘Heel Berkelland Beweegt’. De wens is om dit programma na de zomer voort te zetten en eventueel uit te breiden!