Dit jaar organiseert de Sport Federatie Berkelland (SFB) in de maand maart in alle kernen van Berkelland een sportdag voor de leerlingen van groep 1 en 2. Vanuit heel Berkelland hebben er 21 basisscholen met ruim 670 kleuters zich aangemeld voor de kleutersportdagen.

De kleutersportdagen vinden plaats op 4 verschillende dagen en locaties:

Borculo: 15 maart 2023, sporthal ’t Timpke

Neede: 17 maart 2023, sporthal ’t Spilbroek

Eibergen: 29 maart 2023, sporthal de Pickerhal

Ruurlo: 31 maart 2023, sporthal ’t Rikkenhage

Van 10.30 – 12.00 uur hebben de kleuters een heus sportfeest. In Eibergen is echter een uitzondering gemaakt. Daar zijn twee tijdsblokken gemaakt wegens het grote aantal deelnemers. Er is één tijdsblok van 09.00-10.15 uur en één van 10.45-12.00 uur.

In kleine groepjes gaan de kinderen alle onderdelen langs waarbij het vooral gaat om lekker sporten en plezier in bewegen. Onderdelen zijn o.a., vissen vangen, springkussen, disco, trampoline springen en natuurlijk de gevaarlijke piratenboot!

Ook zullen er dit jaar sportverenigingen hun vereniging promoten in de vorm van een clinic.

 

Tijdens de sportdag zullen leerlingen van het Assink, het Zone College, Daltonschool St. Joris, OBS de Driesprong en Daltonschool Willibrordus helpen als spelbegeleider of groepjesbegeleider.

Nieuw dit jaar is dat er aan iedere locatie van de kleutersportdag een sponsor is gevonden. De sponsoren zorgen voor het fruit tijdens de pauze van de sportdag.

Sponsoren:

Eibergen: Jumbo Patrick Hobelman

Neede: Jumbo Leusink

Borculo: Plus Borculo

Ruurlo: Plus Stam

 

Ouders/verzorgers zijn van harte welkom om vanaf de tribune een kijkje te komen nemen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Sport Federatie Berkelland
Thomas ten Lohuis

thomas@sportfederatieberkelland.nl