Alle oudste kinderen uit de gezinnen in het basisonderwijs in de gemeente Berkelland ontvangen binnenkort een Sjors Sportief/Creatief flyer. Deze flyer verwijst naar het digitale Sjors Sportief en Creatief-boekje met daarin sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente!

Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Kinderen van 0-12 jaar kunnen zich vanaf donderdag 21 september 14.30 uur inschrijven voor sportieve én creatieve activiteiten via www.berkellandactief.nl . Dit is de website waar Sjors Sportief en Creatief sinds een jaar zijn ondergebracht in Berkelland.
Ook dit jaar is er weer een tekenwedstrijd gekoppeld aan de start van het nieuwe seizoen. De winnende tekening komt op de voorkant van het nieuwe boekje. Wie deze tekening gemaakt heeft is nog niet bekend, we gaan hem of haar nog een bezoekje brengen op school.

Voldoende keus voor sportievelingen en crea-bea’s
Kinderen uit de gemeente Berkelland kunnen kennismaken met ruim 54 aanbieders van veel meer verschillende activiteiten zoals handboogschieten, freerunning, breakdance, schaatsen, judo en yoga. Ook aan de creatievelingen is gedacht, denk hierbij aan potten bakken, trompet spelen, 3D tekeningen maken en ontwerp je eigen T-shirt of tas. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door.

Gemeentelijk sport- en cultuurbeleid
Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente Berkelland hiervoor inzet.
Sport Federatie Berkelland, Culturije en de gemeente hebben zoveel mogelijke partijen in de gemeente opgeroepen om hun aanbod op dit platform in te vullen. Daar is weer heel goed op gereageerd! En op de website www.berkellandactief.nl wordt het aanbod telkens weer aangevuld. Er is dus nog meer te kiezen en uit te proberen dan in het boekje is weergegeven.
Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 120 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zijn of haar talent te ontdekken voor diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Meer informatie
Voor meer informatie neem alvast een kijkje op de website www.berkellandactief.nl. Voor alle vragen kunt u terecht bij de Sport Federatie Berkelland 0545-476727 of info@sportfederatieberkelland.nl