Op maandag 29 november was de laatste les van het Piet de Wit Schaatsproject 2021 voor de kinderen uit Eibergen, Rekken en Beltrum. De Sport Federatie Berkelland (SFB) en de Eibergse IJsvereniging gaan jaarlijks met de kinderen uit de groepen 7 en 8 met de bus naar de IJsbaan Twente in Enschede.

Dit jaar kregen we hulp van trainers van de Haaksbergse ijsclub IJSCH, waar we erg blij mee waren. Door corona hebben veel van de 59 kinderen helaas niet alle 4 de lessen mee kunnen maken, maar uiteindelijk zijn alle deelnemers geslaagd voor hun schaatsvaardigheidsdiploma.

Het is elke keer weer mooi om te zien hoeveel plezier de kinderen hebben op het ijs en hoe snel ze leren schaatsen. Nu hopen we op natuurijs zodat de kinderen in Eibergen en Haaksbergen aan hun ouders kunnen laten zien wat ze geleerd hebben. Onze dank gaat uit naar de vrijwillige trainers, vervoerder Hartemink en onze sponsoren: Welkoop Eibergen, Plus Koenders, Keurslager en Echter Bakker Boenders en Boekhandel Gellekink. Volgend jaar gaan we zeker weer!