Woensdag 9 november organiseert de SFB de allereerste ‘’Kies-je-sportdag’’ voor leerlingen van groep 3 en 4 in de Pickerhal in Eibergen. Er doen basisscholen mee uit Eibergen en Rekken (IKC het Simmelink, IKC Het Sterrenpalet, Menno ter Braakschool, IKC Op d’n Esch en OBS De Berkel). In totaal zijn er deze ochtend rond de 235 leerlingen!

Tijdens deze sportdag bieden de volgende sportverenigingen clinics aan: TV Mallumse Molen, ASV, TTVE, Boemerang, Odival en Picker Reds. Zij gaan de leerlingen enthousiast maken voor hun sport. Naast deze clinics zijn er nog leuke andere sport- en spelactiviteiten verzorgd door leerlingen van het Assink Lyceum.

Voorafgaand aan de ‘’Kies-je-sportdag’’ krijgen leerlingen een bandje. Ze hebben van 10.00 – 12.00 uur de tijd om zoveel mogelijk verschillende sporten te beoefenen. Wanneer een leerling een onderdeel uitvoert, wordt dit genoteerd op het bandje met een nummer. Wij hebben er héél veel zin in en zijn benieuwd hoeveel nummers de leerlingen kunnen bemachtigen!