Voor het 4e jaar zijn de leerlingen van de groepen 6 t/m 8 uit Neede, Noordijk en Rietmolen klaargestoomd voor het schaatsen op natuurijs. Met behulp van vrijwilligere trainers van de Needse IJsclub, schaatsclub IJSCH uit Haaksbergen en de IJsbaan Twente en de organisatie van de Sport Federatie Berkelland is het weer gelukt om ondanks vele besmettingen en quarantaines voor zo’n 64 kinderen 4 schaatslessen te verzorgen op de IJsbaan Twente.

Met onze vaste vervoerder Touringcarbedrijf Hartemink en 1 auto werden op 4 woensdagmiddagen de kinderen vervoerd naar Enschede. Daar kregen ze op woensdag 16 februari uiteindelijk allemaal hun schaatsdiploma. Met 2 en soms 3 trainers per groep kregen de kinderen voldoende aandacht om in 4 lessen te leren remmen, vallen, slalommen en bochtjes te maken op noren. Er was zelfs een groep die pootje over heeft geleerd! De meeste kinderen leenden de schaatsen bij de ijsbaan, eigen schaatsen heeft bijna niemand meer vanwege het gebrek aan natuurijs.

Onze dank gaat uit naar onze vaste sponsoren: Humankind Kinderopvang, Temmink Retail, Niessink en Partners Accountants en Adviseurs, Rob Spikker BV en Steff Rohof Skiservice. De kinderen en hun ouders zijn erg tevreden over dit project, dus volgend jaar gaan we gewoon weer!