Na jarenlang geen Needse sportdag of sportweek meer te hebben gehad was het donderdag 29 september eindelijk zover, de sportdag voor de Needse basisscholen groepen 5 t/m 8 kon beginnen. Ruim 350 leerlingen van alle basisscholen uit Neede, Noordijk en Rietmolen namen op deze dag deel aan verschillende sportactiviteiten.

De sportdag voor groep 5 & 6 vond plaats op en rondom de velden van Sportclub Neede. Hierbij kwamen de kinderen langs verschillende sportonderdelen van de scholen zelf zoals trefbal, bouncebal en estafette en van de Sport Federatie Berkelland zoals de stormbaan, snelheidsmeter, boardingvoetbal, circus en kickboksen. Al deze activiteiten werden enthousiast begeleid door de studenten van het Graafschap College Sport en Bewegen. Daarnaast konden de leerlingen kennismaken met tennis en padel van Smash Neede en voetbal en survival.

De sportdag voor groep 7 & 8 vond plaats in het zwembad, op het beachveld en in de sporthal bij Optisport ’t Spilbroek. Ook hierbij kregen de leerlingen meerdere clinics van verschillende verenigingen, zo kregen de leerlingen een clinic volleybal van Volleybalvereniging Elite/Dynamo Neede, touwtrekken door Touwtrekvereniging Eibergen, wedstrijdzwemmen en waterpolo door Schuurman BZC, Tai Chi door Chi Center Neede, bootcamp door Sportcentrum de Gaard en mochten ze vrij zwemmen begeleid door Beweeg Wijs.

De weersverwachting was aan het begin van de week erg slecht, maar gelukkig trok dit de laatste paar dagen nog goed bij en was het perfect weer om te bewegen. Moe maar voldaan vertrokken de leerlingen aan het einde van de sportdag weer naar school. Deze sportdag is zeker voor herhaling vatbaar! Kijk voor alle foto’s op de facebookpagina van de Sport Federatie Berkelland.