Op dinsdag 22 juni was het zover de Gelderse Roadshow, een opwarmer voor het WK BMX 2021 dat dit jaar van 14 t/m 22 augustus in Arnhem op Papendal georganiseerd gaat worden, ging van start in Eibergen. Deze show wordt in Gelderland georganiseerd door de Gelderse Sport Federatie in samenwerking met Boost Pumptrack NL en Bmoovd. Het doel van deze show is om kinderen op een plezierige manier te stimuleren om met hun fietsvaardigheid aan de slag te gaan. Daar willen de Gemeente Berkelland en de Sport Federatie Berkelland natuurlijk graag aan meewerken en hebben de show naar Berkelland gehaald.

In totaal 4 groepen 5/6 van 3 basisscholen uit Eibergen en 1 uit Rekken en hun docenten werden door echte BMX-wereldtoppers uit Nederland uitgedaagd om verschillende spelletjes te doen op hun eigen fiets. Zoals achtjes rijden op de fiets, de slakkenrace en een slipcursus. De andere groep, de groep werd in tweeën gesplitst, kreeg les hoe te fietsen op een BMX-fiets en hoe ze het snelst over de pumptrackbaan, een baan van hout en metaal met enorme bulten erin, konden fietsen. Door tijdswaarneming wordt bepaald hoe snel je over de baan gaat. De snelste leerlingen, de uitslag is nog onderweg naar de scholen, winnen kaartjes voor het WK BMX!

De BMX toppers lieten zien waarom ze zo hoog op de BMX-wereldranglijst hebben gestaan en sprongen met gemak over de bulten heen, zelfs een bult overslaan waar een van de rijders achter was gaan liggen, was geen probleem!

De leerlingen en hun docenten genoten van de les en zijn weer wat handiger met hun eigen fiets geworden, zodat ze veiliger de weg op kunnen.

Nieuws

NieuwsSenioren
Nieuws
15 juli 2024
Toptijd!