Jeugdfonds Sport & Cultuur

Alle kinderen in Berkelland moeten kunnen meedoen aan sport of cultuur, niemand buitenspel! Vaak betalen ouders deze activiteiten van hun kind, maar als dat financieel niet mogelijk is, probeert het Jeugdfonds Sport & Cultuur bij te springen. De SFB is intermediair en zorgt er via Jeugdfonds Sport & Cultuur voor dat kinderen die graag willen sporten of aan culturele activiteiten mee willen doen, lid kunnen worden van een sportvereniging of culturele aanbieder. Het fonds betaalt de contributie en eventuele sportkleding/attributen tot een maximaal bedrag per jaar: Sport € 225 en Cultuur € 425,-. Het fonds vergoedt rechtstreeks de contributie en stort op rekening van de vereniging/aanbieder. Eén aanvraag is voor een periode van 1 jaar, niet korter en niet langer. In dit jaar is er dus geen mogelijkheid om een nieuwe aanvraag in te dienen. Om Jeugdfonds Sport & Cultuur goed in de praktijk tot uitvoer te brengen, zijn er enkele spelregels van toepassing, klik daarvoor hier. Bezoek hiervoor de website www.allekinderendoenmee.nl.

Meedoenregeling voor kinderen

Heb je een of meerdere kinderen en een laag inkomen? Dan valt het niet mee om je kind(eren) overal aan mee te laten doen. Fijnder en gemeente Berkelland en de SFB vinden het belangrijk dat kinderen wél mee kunnen doen, hiervoor is de meedoenregeling bedoeld.

Wat is de meedoenregeling voor kinderen?

Sommige basisvoorzieningen en activiteiten moeten voor iedereen, dus ook voor kinderen, beschikbaar zijn. Met de meedoenregeling voor kinderen krijg je per kind tot 18 jaar een vergoeding voor bijvoorbeeld een schoolreisje, het lidmaatschap van een sportvereniging, bezoek aan het theater of muziekles. Het kan ook gaan om een tegemoetkoming voor schoolkosten, zwemles of een huiswerkcomputer. Voor sportieve activiteiten is €200,- per jaar beschikbaar. Denk hierbij aan het lidmaatschap van een sportvereniging. Voor kinderen vanaf 4 jaar die nog geen zwemdiploma hebben, is een vergoeding van €300,- beschikbaar voor het behalen van zwemdiploma A.
Hoe kan je de meedoenregeling voor kinderen aanvragen?
Inwoners van de gemeente Berkelland met een laag inkomen, kunnen in aanmerking komen voor de meedoenregeling voor kinderen. Iedere aanvraag wordt apart beoordeeld. Toch zijn er algemene regels. Zo bepaalt de gezinssituatie en de hoogte van het inkomen of je in aanmerking komt. Meestal hebben alleenstaande of gehuwde ouders met een inkomen dat gelijk of iets hoger is dan het bijstandsniveau, recht op de meedoenregeling voor kinderen. Ontvang je een uitkering via Fijnder? Dan wordt de meedoenregeling voor kinderen automatisch toegekend. Klik hier voor alle informatie.

Gerrie Schäperclaus

Teamleider

Werkzaam op maandag t/m donderdag

Nieuws

NieuwsSenioren
Nieuws
15 juli 2024
Toptijd!