De rol van bestuurder wordt in een veranderende samenleving steeds uitdagender en complexer. Dat vraagt veel van een bestuurder maar het biedt ook mooie uitdagingen om op persoonlijk vlak stappen te maken. De opleiding Besturen met Impact geeft bestuurders van sportverenigingen een persoonlijke verdieping. De KNVB organiseert de cursus die voor Berkellandse en andere bestuurders financieel mogelijk is gemaakt via het Lokale Sportakkoord ‘Heel Berkelland Beweegt’. Deelnemers hoeven daarom geen eigen bijdrage te betalen.

Inhoud

Samen met medebestuurders van verenigingen uit de omgeving verrijk je je kennis en bouw je tegelijk een netwerk op. Door het juiste gereedschap aan te bieden worden bestuurders op weg geholpen om de club nog beter te organiseren. Enerzijds door kennis en vaardigheden te vergroten en anderzijds handreikingen te krijgen bij de uitdagingen waar de bestuurder voor staat. Bestuurders verrijken elkaar en bouwen een netwerk van bestuurders met passie. De bestuurder kan zich hiermee, als daar behoefte aan is, ook na de opleiding blijven ontwikkelen op zijn of haar eigen manier.

Studieprogramma

De opleiding is opgebouwd langs de thema’s: Persoonlijk Leiderschap, Strategisch Besturen, Verbinden en Maatschappelijk Ondernemerschap. De vier bijeenkomsten, de zelfstudieopdrachten en de eindopdracht zullen bij elkaar zo’n 40 uur aan tijdsinvestering vergen in een tijdsbestek van ongeveer 4 maanden.

Toelatingseisen

Je bent minimaal 18 jaar en bestuurder bij een sportvereniging of je hebt een werkplek of werkstage in het bestuur. Je bent bereid te investeren in je eigen ontwikkeling en je eigen kennis en kunde beschikbaar te stellen aan je medecursisten.

Cursusdata en locatie

Woensdag 26 januari 2022, woensdag 16 februari 2022, woensdag 16 maart 2022 en woensdag 13 april 2022. Aanvang 19:00 uur tot maximaal 22.00 uur. Locatie: FC Eibergen, Rietmolenseweg 5 in Eibergen.

Inschrijven en inlogcodes

Tot 1 december staat de inschrijving open voor bestuurders uit Berkelland. Daarna gaat deze open voor bestuurders buiten Berkelland. De deadline voor voldoende deelnemers is 5 januari. Het maximum aantal deelnemers is 16.

Drie weken voor de eerste avond ontvangen deelnemers inlogcodes voor een digitale leeromgeving waar de opdrachten ter voorbereiding van de eerste avond zijn opgenomen. Daarom is het nodig een KNVB account aan te maken bij inschrijving. De opleiding is ingekocht door het lokale sportakkoord Heel Berkelland Beweegt. Deelnemers betalen normaal gesproken € 375,- maar nu dus geen eigen bijdrage.

Klik hier om je in te schrijven voor de cursus Besturen met impact.

Klik hier voor meer informatie over de cursus Besturen met impact.