Berkellandse Wandel Challenge in Ruurlo. We gaan wandelen op de donderdagavond van 18.30-19.30 uur vanaf donderdag 12 mei en we organiseren een informatiebijeenkomst op donderdagavond 7 april om 18.30 uur in de kantine van VV Ruurlo. Het startpunt is in eerste instantie Voetbal Vereniging Ruurlo, mogelijk gaan we later naar een ander startpunt toe. De challenge is speciaal voor mensen die moeite hebben met wandelen of willen starten met wandelen en nog geen 2-3 km kunnen volhouden. Het is zeer geschikt voor mensen met een chronische aandoening. Het kan een eerste stap zijn naar een gezondere leefstijl. De groep wordt begeleid door de 2 wandeltrainsters Nanny en Tineke. Ze begeleiden niet alleen het wandelen, maar bieden ook diverse oefeningen aan om aandacht te geven aan spieren in het gehele lichaam.

De zorg wandelt mee

U bent van harte uitgenodigd om met ons mee te wandelen. De zorg uit Ruurlo laat zich van haar beste kant zien en diverse therapeuten, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten en zelfs huisartsen wandelen een keer mee om deelnemers, die ze vaak zelf enthousiast gemaakt hebben, tips te geven. Het programma wordt georganiseerd door de Sport Federatie Berkelland in samenwerking met de betrokken partners van het lokaal Sportakkoord “Heel Berkelland beweegt’.

Wat is de Berkellandse Wandel Challenge (BWC)?
De BWC is een 20 weken durend wandelevenement georganiseerd door de Sport Federatie Berkelland. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor je gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 60% van de deelnemers zich gezonder voelt, 62% beter om kan gaan met de chronische aandoening en de kwaliteit van leven van deelnemers flink toeneemt na deelname aan de challenge. De wandelingen zijn zowel voor mensen met als zonder een chronische aandoening als diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen!

Doel
We houden rekening met uw wandelniveau. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen hebben we als doel om na 20 weken een wandelafstand van 3 tot 5 kilometer te kunnen wandelen.

Kosten
Voor deelname aan het programma betaald u éénmalig een bedrag van €20,00. Voor dit bedrag krijgt u 20 weken professionele begeleiding tijdens het wekelijkse wandelmoment in een gezellige wandelgroep!

Opgave of meer informatie?
Kom naar de informatiebijeenkomst op 7 april 18.30 uur in de kantine van VV Ruurlo en geef u direct op. Kunt u hier niet bij zijn dan kunt u voor opgave of meer informatie terecht bij de Sport Federatie Berkelland. Stuur een email naar info@sportfederatieberkelland.nl of bel naar 06-23670900.