Wat is een wijksportgroep?

Het sport- en beweeggedrag van zelfstandig wonende ouderen heeft in het afgelopen decennium een gunstige ontwikkeling doorgemaakt. Meer ouderen voldoen aan de beweegnorm en minder ouderen zijn inactief. De gunstige trend lijkt echter enigszins af te vlakken. Daarom probeert de SFB verschillende sport- beweeggroepen voor 65 plussers op te zetten dichtbij hun eigen woonomgeving. Wij noemen dit wijksportgroepen. De groepen sporten veelal in een gezamenlijke ruimte van hun senioren-appartementencomplex. Op dit moment zijn er wijksportgroepen in Borculo (Andriessenhuis), Ruurlo (Hemminkhof) en Eibergen (Whemerhof).

Wat is een balkontraining?

Met de beperkingen door de coronamaatregelen zijn we in 2020 gestart met balkontrainingen, deels in plaats van de wijksportgroepen en deels op nieuwe locaties. Deelnemers bewegen op hun balkon op afstand van elkaar. Begin mei 2021 zijn we hiermee gestart. We komen nu wekelijks op 2 locaties in Borculo (Beethovenstraat en Sylland), 2 locaties in Neede (de Witte en Esgaarden Waaijer), 2 locaties in Ruurlo (Hemminkhof en Loolaan) en 1 locatie in Eibergen (Whemerhof).

Opzet

Het doel van de wijksportgroep en de balkontraining is tweeledig. Enerzijds het verbeteren van de lichamelijke conditie (kracht, mobiliteit, coördinatie) en anderzijds het versterken van de sociale contacten. Wij zorgen ervoor dat deelnemers dichtbij huis en op eigen niveau kunnen sporten.

De SFB zoekt waar mogelijk samenwerking met een sportvereniging die op termijn de groep kan opnemen in hun vereniging. Deelnemers zijn over het algemeen zelf mobiel maar ook met een rollator kun je meedoen. De lesstof wordt aangepast aan wensen en mogelijkheden van deelnemers. Deelname is op basis van een 10-strippenkaart ter waarde van €25,00. Elke les dat de deelnemer aanwezig is wordt een strip afgetekend.

Wilt u deelnemen aan een wijksportgroep/balkontraining en/of wonen er bij u in de buurt meerdere 60 plussers die dit samen met u zouden willen doen? Neem dan contact op met Susanne van den Berg.

Susanne van den Berg-Horstman

Combinatiefunctionaris sport, zorg en welzijn

Werkzaam op maandag, dinsdag en vrijdag

Nieuws

NieuwsSenioren
NieuwsSeniorenVolwassenen
NieuwsSeniorenVolwassenen