VV Rietmolen biedt naschoolse opvang / SFB is aanjager

Volgens het bestuur van VV Rietmolen staat het beleven van plezier centraal en dit begint natuurlijk bij de allerjongsten, ‘de jeugd is tenslotte de toekomst’. Vanwege minder vrijwilligers is het gunstig verdelen van de (jongste) jeugdteams erg lastig. De jeugd en zelfs allerkleinsten waren hierdoor ’s avonds na het trainen pas laat thuis. Geen wenselijke situatie.

Contact zoeken met de SFB was een eerste stap en hieruit is uiteindelijk een prachtig concept gerold. De kinderen gaan twee keer per week (op maandag en donderdag) direct na schooltijd naar de DAR in Rietmolen. De SFB buurtsportcoach biedt samen met enkele (jeugdige) assistenten twee keer per week een middagtraining aan de JO7 en JO9 aan. De buurtsportcoaches zijn als aanjager (tijdelijk) in te zetten direct na schooltijd en tegelijkertijd leren de assistenten van VV Rietmolen van hun kennis, kunde en ervaring. Een perfecte win-win-situatie dus. 

In de eerste periode is SFB de (bege)leider waarbij het doel is om een opvolger vanuit VV Rietmolen op te leiden en het vanaf de tweede periode over kan nemen. Zo werkt de SFB als aanjager en kan het concept gecontinueerd worden door eigen mensen van VV Rietmolen. Inmiddels loopt de eerste periode van een paar maanden prima, maar ook ten einde en worden de laatste stappen gezet om het als VV Rietmolen zelfstandig over te nemen. Er zijn ideeën om het aanbod uit te breiden naar andere sporttakken / verenigingen. 

Mochten er bij jouw club ook dergelijke vragen of situaties zijn, schroom niet en neem contact op met Sport Federatie Berkelland om te kijken wat voor jullie club een oplossing of verbetering kan zijn. Niet geschoten, altijd mis!