Spelregels voor herstart sportaanbod voor de jeugd

Vrijdag 24 april is door NOC*NSF ism sportbonden en de Vereniging Sport en Gemeenten het protocol ‘Verantwoord Sporten’ aangeboden en verspreid onder leden. Deze richtlijnen bieden het kader waarbinnen sportactiviteiten voor jeugd t/m 18 jaar weer mogen worden opgepakt vanaf woensdag 29 april. Klik hier voor het protocol Verantwoord Sporten.

Info vanuit sportbonden

Zowel de VSG en de sportbonden zullen het protocol aanvullen met extra informatie. Bonden zullen vooral sportspecifieke informatie toevoegen. Hierna de links naar de info vanuit sportbonden: atletiekvoetbalvolleybalgymnastiektennisbadmintonbasketbalkorfbal, judo, tafeltennis, handbal,

klik hier voor FAQ over corona en buitensporten

Spelregels gemeente Berkelland

De gemeente Berkelland is nog in afwachting van een nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio en hanteert tot die tijd daarbij de volgende richtlijnen.

• Er mag gesport worden op buiten-sportaccommodaties.
  • Het georganiseerd sporten door sportverenigingen en/of andere sportaanbieders in de openbare ruimte (bijv. parken) is nog NIET toegestaan in afwachting van de nieuwe Noodverordening. Dit geldt ook voor accommodaties die gebruikt worden door de scouting.
  • Het gebruik van sporthallen/gymzalen en zwembaden is vooralsnog NIET toegestaan.
  • Binnensportverenigingen en andere sportaanbieders mogen wel activiteiten organiseren op buitensportaccommodaties. Hierover dient zelf afstemming gezocht te worden.
  • Voor de jeugd t/m 12 jaar geldt de anderhalve meter maatregel niet.
  • Voor de jeugd van 13 t/m 18 geldt de anderhalve meter maatregel wel.
  • Afstand trainer sporter is 1,5 meter tenzij er een blessure ontstaat waarbij hulpverlenen noodzakelijk is.
  • Alleen trainingen zijn toegestaan, dus geen wedstrijden, competities of toernooien.
  • Het moeten georganiseerde trainingen onder vaste begeleiding zijn.
  • Kleedkamers en kantines blijven dicht, dus thuis douchen.
  • Geen ouders langs de lijn; denk aan halen en brengen, ‘Kiss & Ride.
  • De maatregelen van het RIVM zijn van toepassing (o.a. hygiëne).
  • We juichen het toe om ook niet-leden te betrekken bij uw activiteiten.

Sport Federatie Berkelland blijft aanspreekpunt voor vragen

De Sport Federatie Berkelland (SFB) is en blijft zoveel mogelijk het directe aanspreekpunt voor alle vragen en zorgen. Ook kunnen we in deze fase uw vereniging ondersteunen bij het herstarten van uw activiteiten. Stuur een email naar info@sportfederatieberkelland.nl of bel ons telefoonnummer: 0545-476727.