Sjors Sportief & Sjors Creatief in Berkelland

In het voorjaar van 2020 biedt de gemeente Berkelland basisschoolleerlingen de kans op laagdrempelige wijze kennis te maken met sportverenigingen en culturele instellingen. Het leuke sport- & cultuurstimuleringsproject genaamd Sjors Sportief & Sjors Creatief geeft kinderen de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur zonder direct lid te hoeven worden.

Het doel is leerlingen van groep 1 t/m 8 hun talent te laten ontdekken voor sport of cultuur. Alle verenigingen/aanbieders krijgen de mogelijkheid om hun (naschoolse) activiteit te promoten in het kleurrijke Sjorsboekje waarop kinderen zich vervolgens digitaal kunnen (laten) inschrijven.

Sjors Sportief & Sjors Creatief

Sjors Sportief & Sjors Creatief is al in ruim 100 gemeenten een bewezen formule en bestaat uit een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem voor kinderen en verenigingen/aanbieders. Om nog beter in te spelen op de beleving van het kind, is er een ‘mascotte’ gekoppeld aan de kennismakingsactiviteiten, zoals genoemd: Sjors Sportief & Sjors Creatief.

Kinderen mogen dit schooljaar één (of meerdere) favoriete activiteiten uitkiezen waar zij enkele introductielessen kunnen volgen bij verenigingen/(sport)aanbieders. Ze krijgen de kans (vaak gratis) een kijkje in de keuken te nemen bij de activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn.

Meld uw activiteit ook aan!

Een zo ruim mogelijk aanbod van sportverenigingen / cultuuraanbieders is een belangrijke bijdrage voor het draagvlak. Uw activiteit wordt op de website geplaatst maar ook in een prachtig wervend boekwerk. Dit Sjorsboekje wordt in februari 2020 op alle basisscholen in de gemeente verspreid. Erg goede promotie dus voor uw vereniging/organisatie! Meld uw kennismakingsactiviteit vanaf vandaag aan op www.sportstimulering.nl, zodat we er samen een succes van kunnen maken!

Daarnaast kunnen sportaanbieders zich ook aanmelden voor het sportstimuleringsproject voor mensen met een beperking. Dit project heet Kies je Unieke Sport. Aanbieders die aanbod hebben voor mensen met een beperking kunnen zich opgeven via www.kiesjeuniekesport.nl

Meer informatie?

Bent u geen vereniging, maar wilt u toch graag een activiteit voor deze doelgroep aanbieden? Dit kan natuurlijk, neem dan contact op met de Sport Federatie Berkelland: info@sportfederatieberkelland.nl / 0545-476727

Sjors Sportief & Sjors Creatief wordt mede mogelijk gemaakt door: Muziek en Kunstwijs, Beweeg Wijs, Bibliotheek Oost-Achterhoek, Sport Federatie Berkelland en gemeente Berkelland.